Hadd forogjon a nagy világ

2019-08-05   |   by admin

A könyv tartalma:

Colum McCann  - Hadd forogjon a nagy világ

Letöltés Hadd forogjon a nagy világ könyvet pdf, epub és mobi

Hadd forogjon a nagy világ.pdf
Hadd forogjon a nagy világ.epub
Hadd forogjon a nagy világ.mobi


  • Magvető Kiadó
  • Regény
  • 432 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789631429923
  • Cikkszám: 1025341
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Hadd forogjon a nagy világ

Töltse le az ingyenes PDF Hadd forogjon a nagy világ fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Hadd forogjon a nagy világ PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Hadd forogjon a nagy világ (pdf, epub és mobi)

Hadd forogjon a nagy világ leírása

A “Hadd forogjon a nagyvilág” az elmúlt évek egyik legizgalmasabb angol nyelvű regénye. A cím Lord Tennyson “Locksley Hall” című versének egyik kulcssora. A címben emlegetett forgás a regény poétikájára és történetére is jellemző. A regény egyik cselekményszála Philippe Petit lenyűgöző légimutatványától indul, aki 1974-ben átsétált a Világkereskedelmi Központ ikertornyai között. Ebben a kontextusban a mű izgalmasan kapcsolódik 9/11-toposzához, és még inkább New York irodalmi-kulturális mitológiájához. McCann ugyanis ennek a tébolyítóan izgalmas és az ellentéteket, konfliktusokat végletesen kifeszítő metropolisznak is megírta egyik lehetséges regényét. A “Hadd forogjon a nagyvilág” másik szála nem a magasban, hanem a mélyben játszódik: egy prostituált életkálváriáját és bírósági perét ismerhetjük meg benne. A különböző karakterek, események és motívumok olykor majdhogynem láthatatlan idegkötélpályákon keresztül kapcsolódnak össze. A regény vállalása és tétje hogy az egyensúly előfeltétele a feszültségek maximalizálása. A “Hadd forogjon a nagyvilág” végeredményben egy létállapotnak, a világforgásnak, a folyamatos egyensúlyozásnak, e mutatvány képtelenségének és szükségszerűségének a regénye.

Colum McCann 1965-ben született Dublinban, New Yorkban él. A “Hadd forogjon a nagyvilág” 2009-ben elnyerte a Nemzeti Könyvdíjat (National Book Award).

Leave Your Comment