Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században

2019-05-28   |   by admin

A könyv tartalma:

B. Szabó János - Háborúban Bizánccal - Magyarország és a Balkán a 11-12. században

Letöltés Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században könyvet pdf, epub és mobi

Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században.pdf
Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században.epub
Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században.mobi


  • Corvina Kiadó
  • Történelmi
  • 248 oldal
  • Kötés: kemény
  • ISBN: 9789631361506
  • Cikkszám: 1032091
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században

Töltse le az ingyenes PDF Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században (pdf, epub és mobi)

Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században leírása

Bizánc. Fényűző pompa, sötét ármányok, vérre menő teológiai viták, kifinomult művészet – egy birodalom ezeréves története sűrűsödik össze ebben a szóban. Ám annak mára már elhalványult az emlékezete, hogy ez a birodalom évszázadokon át milyen fontos szerepet játszott északi szomszédja, a Magyar Királyság történetében.
E könyv ennek a bonyolult és ellentmondásos viszonynak egy részletét, a 11-12. századi magyar-bizánci küzdelmek történetét idézi fel, méghozzá széles politikai és kultúrtörténeti keretbe ágyazva. Eközben betekintést nyerhetünk Európa két évszázadának hatalmi politikájába, végigkövethetjük Árpád-házi királyaink dinasztikus politikáját, családi viszályait – és erejük, tekintélyük lassú gyarapodását is.

A kötet szerzője, B. Szabó János hadtörténész, a Budapesti Történeti Múzeum munkatársa. A hadviselő felek fegyverzetét, viseletét, felszerelését bemutató tanulmányt Boldog Zoltán régész-fegyvertörténész írta és illusztrálta.

Leave Your Comment