Gyümölcstermesztési ismeretek

2019-02-18   |   by admin

A könyv tartalma:

SIPOS BÉLA ZOLTÁN - Gyümölcstermesztési ismeretek

Letöltés Gyümölcstermesztési ismeretek könyvet pdf, epub és mobi

Gyümölcstermesztési ismeretek.pdf
Gyümölcstermesztési ismeretek.epub
Gyümölcstermesztési ismeretek.mobi


  • MEZŐGAZDA KIADÓ KFT.
  • Hobbi, szabadidő
  • 320 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632865829
  • Cikkszám: 1026167
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Gyümölcstermesztési ismeretek

Töltse le az ingyenes PDF Gyümölcstermesztési ismeretek fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Gyümölcstermesztési ismeretek PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Gyümölcstermesztési ismeretek (pdf, epub és mobi)

Gyümölcstermesztési ismeretek leírása

A könyvet író szerzők és közreműködők szokatlan feladatra vállalkoztak. Egy viszonylag kis terjedelmű könyvben összefoglalták azokat az alapvető tudnivalókat, amelyek a gyümölcstermesztők számára figyelemfelkeltők, sok esetben nélkülözhetetlenek. A 19 gyümölcsfaj fajtaleírása útbaigazítja az olvasót, hogy a gyümölcstelepítésre szánt területet milyen gyümölcsfajjal, fajtával telepíti be. Nemcsak az almatermésűek, a csonthéjasok, a héjas gyümölcsűek, a bogyósgyümölcsűek fajtáit ismerhetik meg, hanem olyan különlegesnek számító gyümölcstermő növényeket is, mint a fekete bodza vagy a homoktövis.
Az ismeretek a hazánkban termesztett jelentős gyümölcsfajok termesztési sajátosságaira hívják fel a figyelmet az általános ismereteken túl (többek között: ökológiai feltételek, a telepítés tervezése, kivitelezése, öntözés stb.) a konkrét szakmai fogásokon keresztül (koronaformák alakítása, fajtaleírások, általános növényvédelem, tápanyag-utánpótlás, betakarítás) a termesztéssel kapcsolatos legfontosabb jogi előírásokig.
A sikeres, korszerű termesztés alapfeltétele az ökonómiai elemzés. A könyv kiemelkedő része a mellékletekben közölt üzemgazdasági elemzések gyümölcsfajokra lebontott táblázatai. Az egyes fajok élenjáró hazai termesztőinek beszámolói valós képet adnak a gyümölcstermesztés hazai gyakorlatáról, termesztési módszereikről.
A szöveg fogalmazása tömör, lényegre törő, aminek jobb érthetőségét a nagyon gazdag ábraanyag is fokozza.

Leave Your Comment