Gondolatok az ember történetéről

2019-07-30   |   by admin

A könyv tartalma:

Ormos Mária - Gondolatok az ember történetéről

Letöltés Gondolatok az ember történetéről könyvet pdf, epub és mobi

Gondolatok az ember történetéről.pdf
Gondolatok az ember történetéről.epub
Gondolatok az ember történetéről.mobi


  • Kossuth Kiadó Zrt.
  • Történelmi
  • 384 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789630992350
  • Cikkszám: 1063190
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Gondolatok az ember történetéről

Töltse le az ingyenes PDF Gondolatok az ember történetéről fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Gondolatok az ember történetéről PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Gondolatok az ember történetéről (pdf, epub és mobi)

Gondolatok az ember történetéről leírása

Ormos Mária történész, a pécsi Janus Pannonius Egyetem volt rektora, emeritus professzor, az MTA tagja ebben a könyvében fantasztikus időutazásra hív bennünket a Föld körül az európai időszámítás különböző időpontjaiban. Pontosabban 800 és 1500 között, tehát abban a néhány évszázadban, amely eltelt az európai újrarendeződés kezdeteitől a Föld felfedezéséig. Elindulunk az első ezredforduló tájékán, méghozzá Európából, végtére is ez a hazánk, majd kelet felé haladva pillantást vetünk Ázsiára, Ausztráliára, a Csendes-óceáni-szigetekre, körülnézünk Amerika mindkét részén, és megállapodunk Afrikában. Mire is figyeljünk útközben? A természeti szépségekre? Nos, ezek évezredek óta lényegében változatlanok. A dinasztiákra és a háborúkra? Az erre vonatkozó adatokat megtalálni a kézikönyvekben. Fontosabb megtudnunk, hogy egy adott időben hogyan éltek az emberek.
Az első évezredfordulót átölelő néhány évszázad kiválasztása “úti célként” tartalmaz bizonyos előítéletet Európa javára, mivel ebben az időben nagy változás elsősorban ezen a vidéken zajlott le. Ezt a részrehajlást azonban indokolja, hogy az európai átrendeződés alapul szolgált a jóval későbbi változásoknak a világ minden részében. Ez vezetett el ugyanis ahhoz, hogy az európai időszámítás szerint a 15. század végén elkezdődjék a “Föld felfedezése”, a legnagyobb fordulat, amely végbement az emberiség történetében.

Leave Your Comment