Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól

2019-02-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Sági György  - Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól

Letöltés Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól könyvet pdf, epub és mobi

Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól.pdf
Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól.epub
Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Szépirodalom
  • 208 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789632445175
  • Cikkszám: 1029412
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 120 x 190

A könyv részletei Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól

Töltse le az ingyenes PDF Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól (pdf, epub és mobi)

Gilgul – Weisz búcsúja a magyar irodalomtól leírása

Anyám halálát követően a szekrény aljába elrejtett ridikülben, elfelejtett kincsei között megtaláltam egy ismeretlen fiatalember néhány megsárgult fotóját. A fényképeken húszas éveiben jár. Jóvágású, intelligens és főként magabiztos arc. Sportzakóban áll, fényképezőgép lóg a nyakában. A fényképek hátoldalán anyám által ceruzával kisatírozással olvashatatlanná tett, ujjvégeimmel kitapintott írása arról, hogy soha sem felejti el. Ennyi. Semmi több, amit róluk, kettőjükről tudok.

Meg egy név: Weisz György.

Találtam egy képeslapot is, amit 1943. október 26-án írt Kárpátaljáról, a haza fegyvertelen szolgálatában Turjaremetéről, Ngs. Stern Lilly úrlánynak. Az anyám húszéves múlt, amikor a levelezőlap megérkezett hozzá Budapestre, melyben a feladó arról biztosítja, mennyire szereti.

A családi fotóalbumban egy esküvői kép. Az anyám legfiatalabb nővére mond igent. Fél évvel a Turjaremetéről küldött képeslap feladása előtt. A sárgult fotókkal beazonosítható: apám mögött Weisz György áll. Egy fejjel magaslik fölé. Apám puha nyúlszőr kalapja felett a széles karimájú fekete művészkalap elnyomja a lentebbit. Mellette az anyám. Apám mellett az ő szerelme, anyám barátnője. Ők négyen együtt, az örökkévalóságnak ajánlva. Két év múlva sem Weisz György, sem apám szerelme, sem anyám legfiatalabb nővére nem él. Csak az apám, meg az anyám. Apámnak nincs barátnője, anyámnak minden arra járó a barátja. Van, aki nem akar pótolni, és van, aki mindent megtesz azért, hogy pótlékra leljen.

Keresem őket. Weisz Györgyöt. Akár az apám is lehetne, ha már ő adta a nevét nekem. Nem is adta, az anyám közvetítette. Magához vette, őrizte, aztán amikor eljött az ideje, továbbadta nekem. Mintha jussom lett volna rá.

Keresem Weisz Györgyöt és főleg az anyámat. Már késő. Csak én kerekíthetek történetet köréjük.

Ha már elfogadtam a nevem.

IDE KATTINTVA BELELAPOZHAT A KÖNYVBE!

Leave Your Comment