Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés

2019-04-16   |   by admin

A könyv tartalma:

Kocsis János Balázs - Főutcák, üzletutcák - megújulás és fejlesztés

Letöltés Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés könyvet pdf, epub és mobi

Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés.pdf
Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés.epub
Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés.mobi


  • L’Harmattan Kiadó
  • Szakkönyvek
  • 242 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9789634140702
  • Cikkszám: 1045696
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés

Töltse le az ingyenes PDF Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés (pdf, epub és mobi)

Főutcák, üzletutcák – megújulás és fejlesztés leírása

Nem volt, nincs, nem lesz falu, városrész, város főutca nélkül. Spontán vagy tervezett módon főutcává minősül egy-egy hosszabb vagy rövidebb útvonal, rátalálnak az üzletek, az intézmények, léte eggyé válik a várossal. Fizikai állapota, használata, hangulata azonban nem csak a hely, hanem a kor tükre is. A könyv az éppen megújulók közül ismertet néhányat, az átalakulási folyamat fizikai és társadalmi közegét, eredményeit. Többek között Budapesten, Madridban, ŁódĽban, New York-ban, Berlinben, Edinburgh-ben, Bécsben járunk A főutcák, ahogy a különböző szakterületekről érkező szerzők (építész, szociológus, közgazdász, környezetpszichológus, geográfus, környezetmérnök, kommunikáció szakértő, stb.) írásai mutatják, újjáélednek, mindig és mindenhol újjáéledhetnek.

Benkő Melinda
építész-urbanista, tanszékvezető
BME Urbanisztika Tanszék

Vannak utak, városi ösvények, amelyeket nap mint nap bejárunk, és vannak olyan utcák ahová ritkábban vetődünk el. Gondolatainkba merülve nem is mindig látjuk, mi van körülöttünk. De vannak pillanatok, amikor valamilyen oknál fogva rácsodálkozik az ember az utcaképre, a házakra, megérezzük a tér tágasságát vagy a helyszűkét, észrevesszük a zsibongást vagy azt, hogy megrekedt az élet az utcán. Egyszeriben az utca beszélni kezd, felfigyelünk arra, ahogy a környezetünk kommunikál velünk. Észrevesszük az újat, az átalakulást, vagy éppen az elfeledett hirtelen megmutatkozik. Megérti ilyenkor az ember a környezetét, s benne önmagát. E kötet tanulmányai kalauzok, amelyek segítik az olvasót a rácsodálkozás és megértés efféle pillanataiban.

Hamp Gábor
kommunikációkutató, tanszékvezető
BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék

A szerzőről:

Kocsis János Balázs városszociológus, egyetemi docens a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékén, a Társadalmi és Térbeli Kutatások Központjának alapító tagja. Szociológiai tanulmányait Budapesten, várostörténetieket Leicesterben (Anglia) végezte. A Műegyetemen a közgazdász, építész és kommunikációs képzésekben városokkal foglalkozó tárgyakat tanít; 2004 és 2010 között a BME közgazdász-gazdálkodási képzése Regionális gazdaságtan és településfejlesztési szakirányának megbízott vezetője, 2014-15-ben az Indiana Egyetem (Bloomington, USA) vendégprofesszora. Főbb kutatási területei: városfejlődés, városmegújulás, dzsentrifikáció, városi szétterülés, szuburbanizáció, városirányítás, lakáspolitika, helyi társadalmak, modern kori közép-európai várostörténet.

Leave Your Comment