Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia

2019-02-13   |   by admin

A könyv tartalma:

Beate Hammond - Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia

Letöltés Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia könyvet pdf, epub és mobi

Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.pdf
Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.epub
Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia.mobi


A könyv részletei Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia

Töltse le az ingyenes PDF Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia (pdf, epub és mobi)

Ferenc Ferdinánd trónörökös és Chotek Zsófia leírása

Ferenc Ferdinánd, Ferenc József császár unokaöccse Rudolf trónörökös halála után a Habsburg-ház öröklési rendje szerint az Osztrák-Magyar Monarchia trónörököse lett. A sokáig súlyos tüdőbajban szenvedő, de aztán betegségéből csodálatos módon kigyógyult trónörökös voltaképp soha nem vágyott az uralkodásra. Legfőbb szenvedélye a Chotek Zsófia grófnő iránti olthatatlan szerelem volt. Csakhogy a Habsburgok szigorú alapelve kimondta, hogy a császári családhoz tartozó személyek nem köthetnek rangon aluli házasságot, vagy el kell nyerniük a házasság megkötéséhez a császár beleegyezését. Több mint tíz évig tartó titkos kapcsolat után sikerült csak Ferenc Ferdinándnak kikényszeríteni a házassági engedélyt. 

Beate Hammond könyve elsősorban nem történeti szempontból vizsgálja az I. világháborút kirobbantó merénylet előzményeit és következményeit, amely során a trónörökös pár életét vesztette, hanem két ember kitartó szerelmét és magánéleti tragédiáját állítja a viharos korszak középpontjába.

Leave Your Comment