Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je

2019-08-09   |   by admin

A könyv tartalma:

Fert Monika - Felnőni tabuk nélkül - Az Élet ABC-je

Letöltés Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je könyvet pdf, epub és mobi

Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je.pdf
Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je.epub
Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je.mobi


  • Katica-Könyv-Műhely
  • Ifjúsági
  • 272 oldal
  • Kötés: füles, kartonált
  • ISBN: 9786155697159
  • Cikkszám: 1060804
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je

Töltse le az ingyenes PDF Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je (pdf, epub és mobi)

Felnőni tabuk nélkül – Az Élet ABC-je leírása

A könyv egy nagy felmérés alapján készült, mégpedig megkérdeztünk több száz tinit (iskolákban névtelen kérdőíveken keresztül), hogy mire kíváncsiak, miben igénylik a felvilágosítást,  milyen segítségre van szükségük, hogyan élik meg a kamaszkort. Készséggel álltak rendelkezésünkre, mivel őket akartuk meghallgatni, az ő véleményükre voltunk kíváncsiak. Őszintén mondva, nem olyan válaszokra számítottunk, mint amilyeneket kaptunk. Megdöbbentő volt olvasni, hogy például a mai 13-17 évesek mennyire felvilágosultak, némelyikük milyen problémákon mennek keresztül és mire vágynak. Csak néhányat kiemelve a sorból: alkohol, drogok, félelmek, szexuális erőszak, öngyilkossági kísérletek, önképzavar stb. Ezek a gyerekek sokszor segítségért kiáltanak! Nem mernek segítséget kérni a szüleiktől, tanáraiktól. Vajon miért? Mi szülők sem ismerjük teljes egészében a gyerekünket: mi jár a kiskamasz fejében, milyen lelki gondokkal küzd meg nap mint nap. Elvárásokat állítunk eléjük, melyekkel azt hisszük, hogy az életre készítjük fel őket. Pedig teljesen másra van szükségük: a figyelemre, a megértésre, az elfogadásra és legfőképpen a szeretetünkre. Meg persze a türelmünkre, bármilyen nehezünkre is esik néha.
Szerencsére a kérdéseikből az is kitűnik, hogy sokakat még mindig ugyanaz foglalkoztat, mint a tiniket 50 évvel ezelőtt: a szerelem, a randizás, az első csók.
Fert Mónika, aki szintén egy kamasz gyereket nevel, nem kis kutató munkával és tapasztalattal a háta mögött, belevágott abba a feladatba, hogy kommunikáljon a kamaszokkal. Az ő nyelvükön, az ő kérdéseikre válaszolva, az ő problémáikról beszélve. Sajátos, őszinte, szókimondó, ugyanakkor sok bölcsességet rejtő stílusa már sokakat megnyert az önbecsülésről felnőtteknek írt könyvében.
Ez egy őszinte könyv a tiniknek, amit tudni szeretne magáról vagy a körülötte lévő világról!

Leave Your Comment