Fekete-fehér fotózás

2019-02-19   |   by admin

A könyv tartalma:

David Präkel - Fekete-fehér fotózás

Letöltés Fekete-fehér fotózás könyvet pdf, epub és mobi

Fekete-fehér fotózás.pdf
Fekete-fehér fotózás.epub
Fekete-fehér fotózás.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Művészet
  • 176 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632442204
  • Cikkszám: 1013956
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Fekete-fehér fotózás

Töltse le az ingyenes PDF Fekete-fehér fotózás fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Fekete-fehér fotózás PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Fekete-fehér fotózás (pdf, epub és mobi)

Fekete-fehér fotózás leírása

Reményeink szerint a könyv segít napjaink tehetséges fiatal fotósainak elsajátítani és tökélyre fejleszteni azt a dokumentarista technikát, amelyben 20. századi elő˜deik – Moholy, Capa, Kertész, Brassaï –– kiemelkedő˜ alkotásaikkal megalapozták a magyar fotográfia nemzetközi hírnevét.

A gazdagon illusztrált könyv logikus felépítésével, gyakorlatias tanácsaival, áttekinthető˜ ábráival és inspiráló fotóival a fotográfiát még csak most tanulók és az elkötelezett amatő˜r fotósok számára egyaránt hasznos olvasmánynak bizonyulhat. Emellett a gyakorlottabb fotósoknak is segítségére lehet abban, hogy a csupán csak néhány évtizede elterjedt digitális technikával és számítógépes képfeldolgozással miként lehet a korábbi analóg eljárásokhoz hasonló hatásokat elérni.

A fekete-fehér technikát a mai napig a fotográfia sava-borsaként tartják számon: a színek sokszor figyelmet elterelő˜ hatása nélkül is képes a lényeg megragadására. Sokak számára egyben a technikai tudás forrásaként is szolgál, ezért még napjainkban is elengedhetetlen a szakma megértéséhez.

A kötet a fekete-fehér fotók készítésének elméleti alapjaival indít, majd kedvcsinálóként rövid kitérő˜t tesz a téma művészi oldala és a legígéretesebb fotótémák felé. Ezután a megvalósítás gyakorlati kérdéseit járja körül: a megvilágítás, a filmtípusok jellegzetességei, az elő˜hívás (vagy digitális utómunka), a fotópapírok, a filmszkennelés, az tónusok utólagos korrekciója és a színes digitális képek fekete-fehérré alakítása mind sorra kerül. Végezetül a fekete-fehér fotók „színezésének“ módszereit ismerhetik meg az olvasók, mint például a szépia tónus, a duotón vagy a kézi színezés. A könyvet a téma szakszavait összegyűjtő˜ szójegyzék zárja.

A fotográfia alapjai-sorozat kötetei:
Kompozíció
Világosítás
Expozíció

Leave Your Comment