Értelmiségi minták

2019-08-12   |   by admin

A könyv tartalma:

Dénes Iván Zoltán - Értelmiségi minták

Letöltés Értelmiségi minták könyvet pdf, epub és mobi

Értelmiségi minták.pdf
Értelmiségi minták.epub
Értelmiségi minták.mobi


  • Kalligram Könyvkiadó
  • Szépirodalom
  • 444 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789634681120
  • Cikkszám: 1071257
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Értelmiségi minták

Töltse le az ingyenes PDF Értelmiségi minták fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Értelmiségi minták PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Értelmiségi minták (pdf, epub és mobi)

Értelmiségi minták leírása

“A könyv a hazai identitás- és emlékezetpolitika olyan értelmiségi mintáit tekinti át, rekonstruálja, elemzi, értelmezi és hasonlítja össze, amelyek a modernizáció és a kötődés/identitásválasztás, a haladás és a haza, a civilizációs vívmányok és a politikai közösség közötti szintézis, a modern szabadságelvű demokratikus politikai közösség megteremtésére irányultak a történettudomány és a politikatudomány területén. Olyan értelmiségi identitás-, értékelés- és magatartásmintákat rekonstruál és mutat be, amelyek feltáratlanok és aktuálisak, s amelyek közül három bizonyosan pozitív vonatkoztatást jelenthet a dúvad-állam negatív mintáival szemben. […]
Bibó István politikai gondolkodói életműve 1969 óta meghatározóan befolyásolta gondolkodásomat. 1976-tól leveleztünk, 1977-től 1979-ig pedig tanítványa lehettem. Politikai hisztéria-elemzései, a hatalomkoncentráció régi és új formáinak a szabadságot fenyegető veszedelmeire, ellensúlyozásuk megtalálásának állandó szükségességére vonatkozó felismerései és a dúvad-államról az 1956-os forradalom idején írt megállapításai rendkívül aktuálisak. Ahogy az is, hogy hazugságra hosszú távon nem lehet katasztrofális következmények nélkül politikai rendszert alapozni.”

Leave Your Comment