Erdélyi szarvasok és medvék nyomában

2019-08-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Thurn-Rumbach István - Erdélyi szarvasok és medvék nyomában

Letöltés Erdélyi szarvasok és medvék nyomában könyvet pdf, epub és mobi

Erdélyi szarvasok és medvék nyomában.pdf
Erdélyi szarvasok és medvék nyomában.epub
Erdélyi szarvasok és medvék nyomában.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Szépirodalom
  • 240 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632671383
  • Cikkszám: 1054489
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Erdélyi szarvasok és medvék nyomában

Töltse le az ingyenes PDF Erdélyi szarvasok és medvék nyomában fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Erdélyi szarvasok és medvék nyomában PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Erdélyi szarvasok és medvék nyomában (pdf, epub és mobi)

Erdélyi szarvasok és medvék nyomában leírása

Thurn-Rumbach István kevéssé ismert alakja a magyar vadászirodalomnak, pedig kitűnő vadász és remek író is volt egyben. A két világháború között Eszterházy Lászlóval, Storcz Mátyással és Fuchs Antallal együtt sokat tett a vadászkultúra fejlődéséért.

E kötetben a „kárpáti vadon” szépségeivel ismerteti meg az olvasót, az 1920-as, 30-as években itt szerzett tapasztalatait, vadászemlékeit foglalja össze. Zsákmányai között szarvas, medve, farkas, hiúz, nyírfajd, siketfajd és keselyű is szerepel.

Thurn-Rumbach írói stílusa kifejező és izgalmas, az írások hangulatvilága Maderspach Viktoréhoz hasonló. Ő maga klasszikus vadászkarakter, aki elfogadja a természet kihívását, dacol erejével, ugyanakkor tiszteli is azt, a sportszerűséget pedig mindennél fontosabbnak tartja. Nehéz terepen és mostoha viszonyok között is az a legfőbb törekvése, hogy a vadat „vadászias formák közt” ejtse el. Ez „azon pontok egyike, amely körül eldől, hogy a vadászat a vad legyilkolása csupán, vagy testet-lelket edző, férfias mesterség.” Nem hallgatja el a nehézségeket, a hibalehetőségeket, sem a nyers részleteket. Ettől válnak írásai életszerűvé és hitelessé, és ez teszi művét még a vadászat iránt csak felületesen érdeklődők számára is érdekessé.

A kötetet a szerző eredeti fényképfelvételei illusztrálják, a függelékben pedig hasznos tájékoztatást kapunk „a kárpáti vadász célszerű felszereléséről” is.

Leave Your Comment