Erdélyi finomságok könyve

2019-02-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Bordás Mihály - Erdélyi finomságok könyve

Letöltés Erdélyi finomságok könyve könyvet pdf, epub és mobi

Erdélyi finomságok könyve.pdf
Erdélyi finomságok könyve.epub
Erdélyi finomságok könyve.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Gasztronómia
  • 144 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632441214
  • Cikkszám: 1019949
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 210×210

A könyv részletei Erdélyi finomságok könyve

Töltse le az ingyenes PDF Erdélyi finomságok könyve fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Erdélyi finomságok könyve PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Erdélyi finomságok könyve (pdf, epub és mobi)

Erdélyi finomságok könyve leírása

Autentikus erdélyi ételek, klasszikus elkészítési módok praktikus tanácsokkal

A mintegy 200 ételreceptet ismertető˜ szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvbő˜l megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, valamint a bográcsban fő˜zés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestő˜l a padlizsánkrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb erdélyi finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát.

A székely–csángó származású szerző˜ több évtizedes gyűjtő˜munkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő˜ kötet. A székelyhídi tanárember az Erdélyi-szigethegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a „gyomorészeti” örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így ismerte meg az erdélyi székely, magyar, csángó, román, valamint a partiumi, érmelléki magyar zamatokat. Kovásznai születésű székely feleségével, népes rokonságával nemcsak családi receptgyűjteménnyé rendezték az emberöltő˜nyi gyűjtés anyagát, hanem valamennyiünk gyönyörűségére – no meg jóltartásunk végett – kötetté állították össze.

(Utószó:)

Ezt a könyvet az élet írta. Hosszú évek alatt összegyűlt és kipróbált, továbbcsiszolt és megő˜rzött receptek gyűjteménye ez. Olyan recepteké, amelyek számos erdélyi úton, hegyi túrán vagy a családtól és ismerő˜söktő˜l gyűltek össze. Olyanoké, amelyek hosszú évekig érlelő˜dtek, sárgultak a sebtében kitépett noteszlapon vagy szalvétán, mielő˜tt kiérdemelték volna, hogy végleg bekerüljenek a gyűjteménybe.

A kötet alapján megfő˜zhető˜-süthető˜ finomságok nem igénylik a mesterszakács fokozatot, így akár a kezdő˜ háziasszonyok, a fő˜zéshez kedvet érző˜ legényemberek is meglepetéseket tudnak okozni a szeretteiknek.

Benke Ilonka erdélyi háziasszony szavaival élve: „Mivel alapjában véve azon fordul meg a családok jóléte és egészsége, hogy a napi eledel miként van összeválogatva és megkészítve, a jó szakácskönyvnek hivatása van.” Kívánjuk hogy ez a könyv is betöltse a maga hivatását!

Leave Your Comment