Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel

2019-05-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Aranyossi Magda - Én régi, elsüllyedt világom - Nádas Péter széljegyzeteivel

Letöltés Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel könyvet pdf, epub és mobi

Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel.pdf
Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel.epub
Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel.mobi


  • Jelenkor Kiadó
  • Szépirodalom
  • 500 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789636767518
  • Cikkszám: 1067110
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel

Töltse le az ingyenes PDF Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel (pdf, epub és mobi)

Én régi, elsüllyedt világom – Nádas Péter széljegyzeteivel leírása

Aranyossi Magda (1896–1977) író, újságíró, történész alakja Nádas Péter Világló részletek című memoárjának egyik központi szereplőjeként bizonyosan nem ismeretlen az olvasók számára.

Az Én régi, elsüllyedt világom a harminc éve megjelent Rendszertelen önéletrajz családi fényképekkel és levelekkel kiegészített, átdolgozott kiadása, amelyhez Nádas Péter írt széljegyzeteket.

A jómódú zsidó polgári nagycsaládban nevelkedő, fiatalon a baloldali forradalmi eszmék és mozgalmak hívéül szegődő úrilány a Tanácsköztársaság bukását követően férjével és gyermekével két évtizedig nyugat-európai emigrációba kényszerült. A II. világháború utolsó éveiben Magyarországra visszatérve bekapcsolódott az ellenállásba, a háború után pedig a hazai nőmozgalom elkötelezett képviselőjeként őrizte meggyőződését a szocialista eszmerendszerben.

Aranyossi Magda önéletírása érzékletes képet nyújt konzervatív liberális szellemiségű családjáról, a szinte elfeledett nyugati kommunista emigráció életéről és dilemmáiról, és egy mára diszkreditálódott elköteleződés anatómiájának bemutatásával hozzájárul a 20. századi Magyarország történelmének megértéséhez.

Leave Your Comment