Elemér utca három

2019-08-05   |   by admin

A könyv tartalma:

Bart István - Elemér utca három

Letöltés Elemér utca három könyvet pdf, epub és mobi

Elemér utca három.pdf
Elemér utca három.epub
Elemér utca három.mobi


  • Európa Könyvkiadó
  • Regény
  • 216 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789635040155
  • Cikkszám: 1071173
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Elemér utca három

Töltse le az ingyenes PDF Elemér utca három fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Elemér utca három PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Elemér utca három (pdf, epub és mobi)

Elemér utca három leírása

Vak pali, vak pali…
Negyvenhatos sárga villamoson…
Tíz perc az nagy idő, Elemér…

– ez a kor már csak az irodalomban maradt meg varázslatos egésznek. Vagy a régi idők mozijában, ahol a kizárólag „Vak pali” formában emlegetett Rákóczi-induló-val indult a műsor.
Bart István erzsébetvárosi regénytöredékei tükörcserepek a közelmúltból: a második világháború utáni évtized mindennapjait idézik meg, a szerző gyerekkorát, érzéki élményeit – és egy kisfiúnak nehezen értelmezhető történéseket. Azt az időszakot, amikor még visszajártak a holtak, és ezen senki sem csodálkozott, hiszen halottnak lenni nyilván rossz dolog, különben miért kívánkoznának vissza. A halottak „különös emberek”. Hát még az élők! A Keleti pályaudvarról érkező katona, akiről mindenki tudja, hogy valójában nem is a közeli vasútállomásról, hanem a nagyon is messzi Távol-Keletről tart hazafelé, Lukács úr, aki bizonyos helyzetekben elvtárs, az ávós – „ami olyan katonatisztféle” – udvarló, doktor Kolozsi, aztán a házmester, a viciné, a tróger, a Józsikám, az Elek vagy a Rózsika.
Az Elemér utcát azóta átnevezték. Már nem jár ott sem söröskocsi, sem szódás, sem jeges, sem a 46-os sárga villamos. Nincs se lócitrom, se kintornás. Ma más zenére, más tempóban élünk.
És ma már könnyen rámondjuk, hogy szép volt. Tíz perc az nagy idő, hatvan – vagy hetven – év még nagyobb, Elemér…

Leave Your Comment