Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével

2019-05-23   |   by admin

A könyv tartalma:

Hernádi Miklós - Együtt vagy külön? - Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével

Letöltés Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével könyvet pdf, epub és mobi

Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével.pdf
Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével.epub
Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével.mobi


  • Akadémiai Kiadó Zrt.
  • Tudományos könyvek
  • 268 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9789630593779
  • Cikkszám: 1041911
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével

Töltse le az ingyenes PDF Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével (pdf, epub és mobi)

Együtt vagy külön? – Magyar-zsidó együttélés a szociológus szemével leírása

Hernádi Miklós 1987 és 2011 között keletkezett szociológiai írásai, melyek fő témái a zsidó önazonosság problémái, a magyar és nemzetközi antiszemita kommunikáció s a holokauszt, illetve a magyar-zsidó irodalom és művészet válaszútjai, sokszor fájó és súlyos kérdéseket feszegetnek. A bennük következetesen képviselt, a magyar-zsidó együttélésről megfogalmazott, igen határozott társadalomtudományi álláspont, mely a magyar szellemi mezőnyben sajnálatosan ritka, szoros egységet teremt az írások között.
A kötetből világosan kirajzolódik a szerző álláspontja a mai magyar zsidó identitás kérdésében: mind a radiális asszimiláció, mind a zsidó disszimiláció (a nemzetiségi kisebbségi törekvések) elutasítása, viszont a kettős identitás -s a vele szükségszerűen együttjáró konfliktusok- konok vállalása. Nem normaként, hanem a társadalmi világ adottságaként tárgyalja a kettős identitást; ez a szemlélet termékenynek bizonyul, mert alkalmas elemzői perspektívákat kínál az egyes témák tárgyalásához. A kötet írásai egy nagy tudású, teoretikusan felkészült és problémaérzékeny szociológus művei.

Leave Your Comment