Dunántúli végeken – Hídégetés

2019-07-16   |   by admin

A könyv tartalma:

Jankovich Ferenc - Dunántúli végeken - Hídégetés

Letöltés Dunántúli végeken – Hídégetés könyvet pdf, epub és mobi

Dunántúli végeken – Hídégetés.pdf
Dunántúli végeken – Hídégetés.epub
Dunántúli végeken – Hídégetés.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Regény
  • 352 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632672830
  • Cikkszám: 1054524
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Dunántúli végeken – Hídégetés

Töltse le az ingyenes PDF Dunántúli végeken – Hídégetés fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Dunántúli végeken – Hídégetés PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Dunántúli végeken – Hídégetés (pdf, epub és mobi)

Dunántúli végeken – Hídégetés leírása

A török időket megelevenítő regénytrilógiájában Jankovich Ferenc több mint száz év eseményeit dolgozta fel: az 1550-es évek végétől 1664-ig.
A történelmi hitelességre törekvő, izgalmas, romantikus fordulatokban bővelkedő regényekben nemcsak a kor kiemelkedő hadvezéreinek, legendás törökverőinek harcai elevenednek meg, hanem megismerheti az olvasó a végvári katonák, a falvakban nyomorgó, töröknek, német zsoldosnak, haramiáknak kiszolgáltatott egyszerű nép életét is. 
A korszak mindmegannyi jellegzetessége helyet kap a történetekben: a végvári vitézek hétköznapjai, hadiportyák, cselvetések izgalmas megjelenítése, az akkori kémek, a pribékek munkálkodása, a hadi kótyavetyék, a vásárok leírása, de a végvárakban élő főúri családok élete sem marad ki a cselekményből. A szerelmi történeteket főúri családok és szegény emberek magánéletét egyaránt élénk színekkel festi a szerző. A regényeknek igazi korabeli levegője van, az író a jellemző adatok és tények, a szokások, a tárgyi világ hitelt adó gazdagságát vonultatja fel.

A trilógia végére a harmadik kötet címadó eseménye, az 1664-es eszéki Hídégetés tesz pontot. Az ország három részre szakadásával először válik égetően fontossá a nemzet szabadságának ügye. Az író e problémát elemezve néhány történelmi alak, Battyáni Ádám főgenerális, Vitnyédy országbíró és a költő és hadvezér Zrínyi Miklós köré csoportosítja az eseményeket. A regény fő vonalát képezi Zrínyi azon törekvése, melynek végső célja Magyarország önerőből történő felszabadulása. Heroikus küzdelmének fontos állomása az 166364-es téli hadjárat, melynek mintegy csúcspontjaként történt meg a kulcsfontosságú híd felgyújtása. Jankovich e diadallal és Zrínyi fiának születésével mint a jövőbe vetett remény szimbolikus képével – zárja le nagyszabású művét.
kevesebb

Leave Your Comment