Dante

2019-07-30   |   by admin

A könyv tartalma:

Barbara Reynolds - Dante

Letöltés Dante könyvet pdf, epub és mobi

Dante.pdf
Dante.epub
Dante.mobi


  • Európa Könyvkiadó
  • Tudományos könyvek
  • 632 oldal
  • Kötés: cérnafűzött ragasztókötés
  • ISBN: 9789630786355
  • Cikkszám: 1048420
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Dante

Töltse le az ingyenes PDF Dante fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Dante PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Dante (pdf, epub és mobi)

Dante leírása

Ha mégoly meghökkentő is, de tény: a világirodalom hovatovább hét évszázada vitathatatlan tekintélyű költőóriásának számító Dante életét és művét mindmáig megszámlálhatatlan kérdés, legenda és titok lengi körül. Legfőbb ideje volt hát – kivált Magyarországon, ahol átfogó, korszerű és a szélesebb közönséghez szóló Dante-monográfia még nem jelent meg -, hogy napvilágot lásson a jól ismert angol italianista, Dante-kutató- és fordító, Barbara Reynolds hézagpótló műve.
A könyv a súlyos filológiai apparátust mellőzve, ám az elmúlt két évtized Dante-kutatásának időtálló eredményeit messzemenőkig felhasználva vezet be az életmű egészébe, ezen belül pedig mindenekelőtt az Isteni Színjáték világába. Igen eredeti szemlélete révén ugyanakkor frappáns és meggyőző választ kínál számos rejtélyre. Ki is a híres jóslat emlegette férfiú, aki elhozza a világbékét? Az volt-e Beatrice, akinek századokon át hitték és hittük? Vajon milyen érzéki élmények szolgálhattak Dante túlvilági álmainak és vízióinak forrásául?
Barbara Reynolds azonban emellett – és mindezeken túl – meggyőzően mutatja ki azt is, hogy a Poklot, Purgatóriumot és Paradicsomot bejáró, és látomásos útjáról mindmáig hatóan eleven, színes és kézzel fogható képekben beszámoló Dante minden idők egyik legnagyobb radikálisa volt, akinek indíttatásában meghatározó szerepet játszottak a nagyon is evilági – ha úgy tetszik: politikai – célok és megfontolások. Az egyes művek tárgyalása életrajzi elbeszélésbe illeszkedik, és inkább ismertet, mintsem elemez vagy értelmez, mégis távol áll tőle bármiféle leegyszerűsítő szándék. Az eredmény: a tudományos korrektséget rendkívüli olvasmányossággal párosító könyv, igazi alapmű.

Leave Your Comment