Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével

2019-02-12   |   by admin

A könyv tartalma:

Simon Attila - Csak álltunk és sírtunk - Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével

Letöltés Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével könyvet pdf, epub és mobi

Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével.pdf
Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével.epub
Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével.mobi


A könyv részletei Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével

Töltse le az ingyenes PDF Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével (pdf, epub és mobi)

Csak álltunk és sírtunk – Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével leírása

A kötet az első bécsi döntés 80-évfordulója alkalmából jelenik meg. Célja az 1938-as eseményeknek a kisember szemszögéből, naplók, visszaemlékezések részletein és korabeli fotókon keresztül való bemutatása.
A korabeli visszaemlékezéseket olvasva nem lehet kétségünk arról, hogy az első bécsi döntés és az ún.arbitrázsterület, Magyarországhoz csatolása az ott élő magyarok számára talán életük legboldogabb pillanatai közé tartozott. A visszacsatolás ( hiszen mi, magyarok így nevezzük meg az eseményt ) főszereplői, vagyis maguk a visszacsatolt magyarok és szlovákok ( akik persze korántsem voltak oly boldogok) azonban – hiszen 1945 után ez nem volt ildomos – sohasem beszéltek től sokat arról, mit is éltek át azokban a napokban. Szerencsére korabeli kiadványokban, asztalfiókokban később kiadott kötetekben mégis fellelhetők 1938 őszi napjainak lenyomatai, szövegek, fotók.Ezekből nyújtunk most át a történelem kedvelőinek és a téma iránt érdeklőknek egy csokorra való…

Leave Your Comment