Civilizáció – A Nyugat és a többiek

2019-02-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Niall Ferguson  - Civilizáció – A Nyugat és a többiek

Letöltés Civilizáció – A Nyugat és a többiek könyvet pdf, epub és mobi

Civilizáció – A Nyugat és a többiek.pdf
Civilizáció – A Nyugat és a többiek.epub
Civilizáció – A Nyugat és a többiek.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Történelmi
  • 400 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632442884
  • Cikkszám: 1018104
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 153 x 233

A könyv részletei Civilizáció – A Nyugat és a többiek

Töltse le az ingyenes PDF Civilizáció – A Nyugat és a többiek fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Civilizáció – A Nyugat és a többiek PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Civilizáció – A Nyugat és a többiek (pdf, epub és mobi)

Civilizáció – A Nyugat és a többiek leírása

Ha 1411-ben körbeutazhattuk volna a földet, leginkább talán a Kelet pezsgő civilizációi nyűgöztek volna le bennünket. A Mingek Pekingjében éppen a Tiltott Város építése zajlott, a Közel-Keleten pedig az oszmánok egyre inkább körbezárták Konstantinápolyt.

Ezzel szemben Anglia egy pestistől és állandó háborúktól sújtott, elmaradott térségnek tűnt volna, szörnyű higiéniai viszonyokkal. A többi civódó nyugat-európai királyság – Aragónia, Kasztília, Franciaország, Portugália és Skócia – sem tett volna ránk kedvezőbb benyomást. Az a gondolat, hogy a következő fél évezred jó részében a Nyugat uralja majd a többieket, merő képzelgésnek tűnt volna csupán. Pedig így történt.

Mi lehetett az a nyugat-európai civilizációban, ami lehetővé tette, hogy a fejlettebb keleti birodalmak fölé emelkedjen? Niall Ferguson szerint a válasz a Nyugat hat „gyilkos alkalmazásában” keresendő, amelyek nem mások, mint a verseny, a tudomány, a tulajdon, az orvostudomány, a fogyasztás és a munka.

Manapság a kulcskérdés az, vajon a Nyugat elveszítette-e a monopóliumát ezeken a területeken. Amennyiben igen, elképzelhető, hogy a Nyugat fénykorának végére értünk, figyelmeztet Ferguson.

A Civilizáció című mű különleges világkörüli utazásra hívja olvasóit: a nankingi Nagy- csatornától az isztambuli Topkapi palotáig; az Andokban fekvő Machu Picchutól a namíbiai Shark-szigetig, Prága büszke tornyaitól Vencsou számos titkos templomáig. Vitorlásokról, hittérítőkről, földtulajdonosi okiratokról, oltásokról, a farmernadrágról és a kínai bibliákról szól ez a történet. A modern világtörténelem meghatározó narratívája.

Leave Your Comment