Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei

2019-06-07   |   by admin

A könyv tartalma:

Wiesel Elie - Bölcsek és történeteik - Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei

Letöltés Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei könyvet pdf, epub és mobi

Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei.pdf
Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei.epub
Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei.mobi


  • Partvonal Kiadó
  • Regény
  • 304 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789639644571
  • Cikkszám: 1006697
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei

Töltse le az ingyenes PDF Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei (pdf, epub és mobi)

Bölcsek és történeteik – Bibliai, talmudista és haszid mesterek arcképei leírása

A magyar származású Elie Wiesel mesteri tanárként osztja meg velünk élvezetes és elgondolkodtató felismeréseit bibliai alakokról, talmudista tudósokról és haszid rabbikról.
Találkozhatunk Sárával, a gyermekét mindenáron védelmező anyával; Sámsonnal, a “magányos hőssel”, akinek tragikus halálát ereje elvesztése okozza; az Isten és az emberek közti keserves küzdelem közepébe csöppent Ézsaiással, akinek dühös és szomorú próféciáit csupán világbékét jósló, ékesszóló látomásai képesek valamelyest ellensúlyozni. Megismerhetjük a szentéletű Josuá ben Lévi rabbit, aki kiérdemelte, hogy még életében beléphessen a mennyek országába, és aki jót akarván az emberiségnek, ellopta a Halál angyalának kardját, hogy az többé ne sújthasson le senkire.
Elie Wiesel történetei megnyert és elvesztett csatákról, száműzetésről és megszabadításról, csüggedésről és megújulásról szólnak. Hősei harcolnak Istennel, amiért túl sokat vár az emberektől, és az emberekkel, akik túl keveset tesznek a jóért – ám korántsem tévedhetetlenek. Hibáznak és sokszor összezavarodnak, feltétlen szeretetük Istenük és saját népük iránt, akinek sorsát rájuk bízták, azonban mindvégig megmarad.

Leave Your Comment