Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja

2019-02-26   |   by admin

A könyv tartalma:

R. D. Laing - Bölcsek, balgák, bolondok - Egy pszichiáter útja

Letöltés Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja könyvet pdf, epub és mobi

Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja.pdf
Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja.epub
Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja.mobi


A könyv részletei Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja

Töltse le az ingyenes PDF Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja (pdf, epub és mobi)

Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja leírása

„Ez a kis, öreg hölgy, ahogy könnyek patakzanak arcán, ő maga térden, a kezét tördeli, ajkai mozognak, szavakat nem ejt, könyörög… Nincs ott senki más. Most fülel. Nincs ott senki. Hallucináló pszichotikus egy elmekórház zárt osztályán? Vagy imádkozik egy székesegyházban? Ugyanaz a személy lehet ez is, az is.”

 

Ki a bölcs? Ki a bolond? Hol húzódnak a határok? R. D. Laing, az antipszichiátria atyja, Feldmár András mestere utolsó könyvében érett fejjel, sajátos életbölcsességgel és humorral tekint vissza pályakezdésére, fiatalkori szakmai útkeresésére és az ennek hátterét adó háborús és hidegháborús társadalmi miliőre. Az 1927-től 1957-ig tartó időszakot felölelő visszaemlékezésben bepillantást nyerhetünk gyerekkorába, szüleivel való kapcsolatába. Megismerjük a brit hadseregben végzett munkáját, az ötven évvel ezelőtti, ma már döbbenetesnek számító orvosi-pszichiátriai módszereket. Kibontakozik a maga korában (és még ma is) felforgatónak számító, humanisztikus megközelítése, amelynek alapja a valódi érdeklődés és a személyes kapcsolat a páciensekkel. A Bölcsek, balgák, bolondok – Egy pszichiáter útja Tandori Dezső és Tandori Ágnes művészi fordításában, javított kiadásban kerül ismét a magyar olvasók elé a HVG Könyvek Laing-sorozatának negyedik köteteként.

Leave Your Comment