Bevezetés a biostatisztikába

2019-08-16   |   by admin

A könyv tartalma:

Hajtman Béla - Bevezetés a biostatisztikába

Letöltés Bevezetés a biostatisztikába könyvet pdf, epub és mobi

Bevezetés a biostatisztikába.pdf
Bevezetés a biostatisztikába.epub
Bevezetés a biostatisztikába.mobi


  • EDGE 2000 Kft.
  • Szakkönyvek
  • 242 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9789639760233
  • Cikkszám: 1026711
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Bevezetés a biostatisztikába

Töltse le az ingyenes PDF Bevezetés a biostatisztikába fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Bevezetés a biostatisztikába PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Bevezetés a biostatisztikába (pdf, epub és mobi)

Bevezetés a biostatisztikába leírása

A statisztika az adatok összegyűjtésével, rendszerezésével, a belőlük levont következtetésekkel foglalkozik. A bio előtag azt jelenti, hogy az élettudományok területéről való adatokról van szó. Hajtman Béla orvosok számára írt, a biostatisztika elemeit tartalmazó ismertetője jó tíz éve jelent meg a Lege Artis Medicinæ hasábjain; a kiadvány ezeknek a cikkeknek könyv alakba rendezett változata.

E könyv azonban korántsem csak az orvosoknak szól. A módszerek bemutatása során példaként említett adatok mind olyanok, amelyek mindenki számára ismerősök, benne vannak a köztudatban: láz, vérnyomás, pulzusszám, testsúly, testmagasság stb. A szembeállított „csoportok” férfiak és nők, fiatalok és öregek, betegek és egészségesek; csupa olyan fogalom, amikkel naponta találkozunk. Nem orvosi műszavakba, hanem „orvosi környezetbe” ágyazva ismerheti meg az olvasó az adatok természetét, a belőlük levonható helyes és helytelen következtetések világát. A szerző „mesélő” stílusának köszönhetően a matematikai gondolkodástól távol állók, esetleg attól egyenesen idegenkedők is tudják követni a gondolatmenetet.

Leave Your Comment