Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből

2019-07-30   |   by admin

A könyv tartalma:

James Fenimore Cooper - Az utolsó mohikán - Elbeszélés 1757-ből

Letöltés Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből könyvet pdf, epub és mobi

Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből.pdf
Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből.epub
Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből.mobi


  • Park Könyvkiadó Kft.
  • Regény
  • 428 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789633554647
  • Cikkszám: 1069997
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből

Töltse le az ingyenes PDF Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből (pdf, epub és mobi)

Az utolsó mohikán – Elbeszélés 1757-ből leírása

Az utolsó mohikán, a Bőrharisnya-történetek időrendben második kötete nemzedékek képzeletét ejtette rabul 1826-os megjelenése óta. Az Észak-Amerika vad tájain játszódó cselekmény középpontjában egy valóságos történelmi esemény áll, amikor 1757-ben a franciák indián szövetségesei a William Henry-erődöt feladó brit katonák és családtagjaik százait mészárolták le. E köré a véres incidens köré építi Cooper romantikus történetét fogságról, szerelmes vonzalomról és hősiességről, amelyben a mohikán Chingachgook és fia, Uncas sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a parancsnok lányai, Alice és Cora Munro, valamint Sólyomszem, a határvidéki felderítő életével.
Indián kerül szembe indiánnal, a fehérek brutális társadalma a mohikán civilizációval – abban, ahogyan a világ az amerikai indiánt látja, egyetlen írott szöveg sem játszott akkora szerepet, mint Az utolsó mohikán.

James Fenimore Cooper (1789-1851) amerikai író. 1823-ban kezdte el írni legismertebb és legkedveltebb műveit, az indiánregény-ciklus öt darabját (Bőrharisnya, Az utolsó mohikán, A préri, Nyomkereső, Vadölő), melyeket a Nagy indiánkönyv néven ismerünk. Műveit Magyarországon jórészt ifjúsági átdolgozásokban adták ki. A regény teljes szövegét a modern olvasó Gy. Horváth László szöveghű fordításában élvezheti.

Leave Your Comment