Az istenfa

2019-05-30   |   by admin

A könyv tartalma:

Huszka József - Az istenfa

Letöltés Az istenfa könyvet pdf, epub és mobi

Az istenfa.pdf
Az istenfa.epub
Az istenfa.mobi


A könyv részletei Az istenfa

Töltse le az ingyenes PDF Az istenfa fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Az istenfa PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Az istenfa (pdf, epub és mobi)

Az istenfa leírása

A régmúlt ezredévek embere a fát tartotta őseinek. A fa keletkezése, növése, lekötött helyzete szemléltethetővé teszi a földanyától való eredetet. Az emberi nem keletkezésén tűnődő ősember, földből való eredetét, a fa közvetítésével, könnyen felfoghatónak látta. Ezért van oly nagy szerepe a fának a különböző népek ős mondáiban, az emberi nem keletkezésére vonatkozólag.
A klasszikus népeknek a fa-szellemben, a falélekben való hitét ismerjük irodalmukból és látjuk építkezéseikből. Az antik szenthelyek fáinak kidőltével, a bennük lakozó istenségnek, fából faragott szobrát állítják a fa helyébe. E szobrokat előbb kerítéssel, majd tetővel is védik és az így előálló épület lesz a templom.
Huszka József

Leave Your Comment