Az évszázadnál hosszabb ez a nap

2019-03-12   |   by admin

A könyv tartalma:

Csingiz Ajtmatov - Az évszázadnál hosszabb ez a nap

Letöltés Az évszázadnál hosszabb ez a nap könyvet pdf, epub és mobi

Az évszázadnál hosszabb ez a nap.pdf
Az évszázadnál hosszabb ez a nap.epub
Az évszázadnál hosszabb ez a nap.mobi


  • Európa Könyvkiadó
  • Regény
  • 548 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789630785907
  • Cikkszám: 1025609
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Az évszázadnál hosszabb ez a nap

Töltse le az ingyenes PDF Az évszázadnál hosszabb ez a nap fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Az évszázadnál hosszabb ez a nap PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Az évszázadnál hosszabb ez a nap (pdf, epub és mobi)

Az évszázadnál hosszabb ez a nap leírása

A végtelen kazah sztyeppét kettészelő vasútvonal egyik isten háta mögötti kitérőállomásán élő Förgeteges Edigej idős barátja, Kazangap haláláról értesül. S a halott akaratához híven, hogy népének hagyományai szerint temessék el, úgy dönt, a távoli Ana-Bejitben, a najmánok ősi temetőjében fogják elhantolni Kazangap földi maradványait. Mert az emberek, mondja Edigej, “isten tudja, miért, mégsem kaparják el a szeretteiket akárhol”. Egy kis csapat élén s tevéje, a gyönyörű, fekete szőrű Karanar hátán elindul hát a temető felé, s közben fölidézi emlékeit: egy hosszú élet küszködéseit és örömeit. Egyszer csak útjukat a rakétakilövő-állomást övező drótkerítés keresztezi, s hiába könyörögnek az őröknek, Edigej az ősi temető helyett a kerítés tövében kénytelen eltemetni barátját.
S közben a drótkerítés mögött szigorúan titkos művelet folyik: támadó fegyverekkel felszerelt objektumokat lőnek fel a világűrbe, hogy elszigeteljék a Földet attól az idegen civilizációtól, mellyel a közös szovjet-amerikai űrállomás legénysége korábban fölvette a kapcsolatot. A földinél összehasonlíthatatlanul – s így érthetetlenül – fejlettebb ez a civilizáció: lakói szabályozni tudják az éghajlatot, s nem ismerik az államot, a fegyvereket és a háborút. Ám a nagyhatalmak úgy döntöttek: mindenképpen meg kell akadályozni a földi űrhajósok visszatérését s egyúttal a távoli bolygó lakóinak közeledését is.

Leave Your Comment