Auschwitzi bölcsődal

2019-02-12   |   by admin

A könyv tartalma:

Mario Escobar - Auschwitzi bölcsődal

Letöltés Auschwitzi bölcsődal könyvet pdf, epub és mobi

Auschwitzi bölcsődal.pdf
Auschwitzi bölcsődal.epub
Auschwitzi bölcsődal.mobi


  • Kossuth Kiadó Zrt.
  • Regény
  • 208 oldal
  • Kötés: füles, kartonált
  • ISBN: 9789630998062
  • Cikkszám: 1071715
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Auschwitzi bölcsődal

Töltse le az ingyenes PDF Auschwitzi bölcsődal fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Auschwitzi bölcsődal PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Auschwitzi bölcsődal (pdf, epub és mobi)

Auschwitzi bölcsődal leírása

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 2019-09-25

A regény egy német ápolónő igaz történetén alapul, akit öt gyermekével és férjével hurcoltak Auschwitz Birkenauba. Helene Hanemann árja németnek számított, így rá nem vonatkoztak a faji törvények, férje azonban cigány származású volt – egyébként hegedűművész –, így ő és a gyerekek is a náci faji törvények hatálya alá tartoztak. Amikor a Gestapó tisztjei megjelentek a lakásukon, hogy elvigyék a családot, Helenére nem terjedt ki a deportálási parancs. Maradhatott volna, de ő családjával tartva, önfeláldozó módon osztozott sorsukban.
Megérkezve a birkenaui táborba, rögtön szembesültek a kíméletlen körülményekkel, a midennapi élet-halál küzdelemmel. Egy napon azonban új orvos érkezett Auschwitzba, Josef Mengele, akinek az a különös ötlete támadt, hogy létesítsenek óvodát és kisiskolát a táborban, s ennek Helene legyen a vezetője. Ez a nem mindennapi vállalkozás határozta meg aztán a Hanemann család sorsát.
Az angol nyelvterületen nagy sikernek örvendő könyv – melynek kiadási jogait további tíz ország vette meg – izgalmasan meséli el e megrázó történetet, amely az emberi hősiesség gyönyörű példája, és amelyben a tragédiák mellett a remény is felcsillan.

Leave Your Comment