Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel

2019-02-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Földes Anita - Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel

Letöltés Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel könyvet pdf, epub és mobi

Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel.pdf
Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel.epub
Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Életrajz
  • 464 oldal
  • Kötés: kemény táblakötés
  • ISBN: 9789632445458
  • Cikkszám: 1042365
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 153 x 233

A könyv részletei Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel

Töltse le az ingyenes PDF Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel (pdf, epub és mobi)

Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel leírása

Fejtő Ferenc történész, kritikus, politológus, Széchenyi- és Pulitzer-díjas író, publicista, a Magyarság Hírnevéért Díj, a Nagy Imre érdemrend, a Francia Becsületrend tiszti címének birtokosa, a 20. század egyik meghatározó gondolatformálója. Fiatal korában együtt dolgozott József Attilával, Örkény Istvánnal, Ignotus Pállal. Ismerte Radnótit, Bartókot, Babits Mihályt. A népi-urbánus vitában összetűzésbe került Illyés Gyulával és Féja Gézával. A Rajk-per koncepciózusságát elsőként leplezte le; sokat tett azért is, hogy Magyarországról, az 1956-os forradalomról Nyugaton hírt kapjanak, s reális képet alkossanak, életben tartva a forradalom céljait és szellemiségét. A francia állami hírügynökség, az AFP vezető Kelet-Európa- szakértőjeként nemcsak a hírügynökség teljes tudósítói hálózata, hanem külföldi diplomaták, sőt szovjetellenes titkosszolgálatok is ellátták információkkal. A magyar forradalmat illetően Fejtő valószínűleg a világon a legjobban értesültek közé tartozott. Hírelemzéseit a nyugati blokk számos országában átvették. Olaszul, franciául, angolul, németül és magyarul küldte politikai témájú elemzéseit az Egyesült Államoktól Japánig, a világ számos országába. Könyvei összesen tizennégy nyelven tizenhat országban jelentek meg – magyarra csak a rendszerváltás óta fordították le némelyiküket, addig szamizdatként terjedtek írásai.

Fejtő Ferenc mindig az élet sűrűjében volt. élettörténetének fordulópontjai egyben a XX. század magyar történelmének sarokpontjai is. Trianonban elszakították családi gyökereit, a magyarországi holokauszt sem kímélte a családját; kapcsolatban állt Habsburg Ottóval, aki levélben írta meg neki személyes tapasztalatait Horthy Miklósról; az ’56-os forradalomban fontos szerepet játszottak a közeli barátai, és ’89-ben ott ült a rendszerváltók asztalánál. Azt követően pedig Magyarország miniszterelnökei – időrendi sorrendben: Orbán Viktor, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc – is fontosnak találták meghallgatni a gondolatait. A kötet lapjain e gazdag és sokoldalú személyiség szemén keresztül láthatjuk a világot – s talán jobban meg is értjük működését. A könyv alapjául szolgáló interjúkat 2006-tól kezdődően Fejtő Ferenc 2008-ban bekövetkezett haláláig Földes Anita készítette.

Leave Your Comment