Ars Sociologica

2019-06-20   |   by admin

A könyv tartalma:

Hidas Zoltán - Ars Sociologica

Letöltés Ars Sociologica könyvet pdf, epub és mobi

Ars Sociologica.pdf
Ars Sociologica.epub
Ars Sociologica.mobi


  • L’Harmattan Kiadó
  • 321 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789634141310
  • Cikkszám: 1053193
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Ars Sociologica

Töltse le az ingyenes PDF Ars Sociologica fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Ars Sociologica PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Ars Sociologica (pdf, epub és mobi)

Ars Sociologica leírása

Az Olvasó egy évek óta zajló előadássorozat szerkesztett anyagát tartja a kezében. Az előadásokon szociológusok vallanak pályájukról, a következő felkérés alapján: 
A sorozat címe, ars sociologica, két gondolatot sűrít magába: egyfelől a művészi mesterségként felfogott tudomány, másfelől ars poetica gyanánt a szociológiáról szóló vallomás gondolatát. Az előadót ennek jegyében arra kérjük, hogy adjon számot szociológusi művéről, pályájáról: milyen érdeklődés hajtotta, mit jelentett és jelent számára a szociológia.

A tágan értett szociológia Max Weber által említett örök ifjúságához az is hozzátartozik, hogy az emberi élet valóságának és értelmező, magyarázó szempontjainak sokféleségéből nem kerekedik ki semmilyen végérvényes egész. Az eltérő nézőpontú és irányú programok az emberi lét gazdagságának a megragadására törekszenek, minden különbözőségük ellenére is az emberi méltóság keresése jegyében. A Mi a szociológia? kérdésére tömör és szubjektív pályaképeken keresztül kapunk választ a közelmúlt és napjaink jeles társadalmi gondolkodóitól.

Leave Your Comment