Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban

2019-03-07   |   by admin

A könyv tartalma:

George A. Akerlof - Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban

Letöltés Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban könyvet pdf, epub és mobi

Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.pdf
Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.epub
Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban.mobi


  • Corvina Kiadó
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 268 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9789631359602
  • Cikkszám: 1032156
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban

Töltse le az ingyenes PDF Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban (pdf, epub és mobi)

Animal Spirits avagy a lelki tényezők szerepe a gazdaságban és a globális kapitalizmusban leírása

Vitára invitáló vagy inkább provokáló művet tart kezében az olvasó, az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó gazdasági tárgyú könyvét. A Google kereső csupán az “Animal Spirits, reviews” beírásra csaknem 500.000 találatot jelez. Ez igazából senkit nem érhet meglepetésként. Egyfelől a szerzők a kortárs közgazdaságtudomány legkiválóbb képviselői közé tartoznak. George A. Akerlof Nobel-díjas, szerzőtársát, Robert J. Shillert a világ száz legbefolyásosabb közgazdásza között tartják számon.

Néhány recenzióba belelapozva úgy tűnik, hogy a támogatók és ellenzők, a bírálatok és a dicséretek nagyjából egyenlő arányban oszlanak meg. Természetesen ezen sem lehet csodálkozni. A téma mindig is a legélesebb, legszenvedélyesebb vitákat váltja ki a közgazdaságtudományban és ezen belül különösen az angolszáz szakirodalomban. Friedman vagy Keynes? Neoklasszikus vagy neokeynesiánus? Vajon a válság, a munkanélküliség szükséges rossz, vagy megelőzhető az állam beavatkozásával, de legalábbis romboló hatásában tompítható?

A könyv a mostani válságra válaszul jelent meg 2009-ben, és a vita a könyv alapgondolata körül cseppet sem vesztett aktualitásából az azóta eltelt időben.

Az elmúlt több mint fél évszázadban a fejlett világ legalábbis elszokott a válságoktól. Kisebb-nagyobb visszaesések természetesen voltak, de a világgazdaság gyorsan túllendült rajtuk, így ezek inkább megerősítették, mint kétségbe vonták a globális kapitalizmus működési módjának érvényességét.

Ez a mostani válság azonban alapvető elveket és vitathatlannak tekintett értékeket kérdőjelezett meg, és ma még nem világos, hogy a világ milyen irányban halad tovább.

Mi sem térhetünk ki ezek elől a kérdések elől, és a válaszoktól, amiket adunk, nem csupán a saját életünk, de gyermekeink jövője is függ.

Akerlof és Shiller lehetséges és sok szempontból meggyőző válaszokat ad e kérdésekre, amelyeket mindenképpen érdemes megismernünk és megfontolnunk. Könyvük mégsem úgynevezett “komoly könyv”, stílusa könnyed, szórakoztató, a legjobb angolszász hagyományok jegyében didaktikus.

Leave Your Comment