Angela Merkel – Az első

2019-08-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Pietsch Lajos - Angela Merkel - Az első

Letöltés Angela Merkel – Az első könyvet pdf, epub és mobi

Angela Merkel – Az első.pdf
Angela Merkel – Az első.epub
Angela Merkel – Az első.mobi


  • Kossuth Kiadó Zrt.
  • Életrajz
  • 204 oldal
  • Kötés: puhakötés ragasztva
  • ISBN: 9789630978514
  • Cikkszám: 1042364
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Angela Merkel – Az első

Töltse le az ingyenes PDF Angela Merkel – Az első fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Angela Merkel – Az első PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Angela Merkel – Az első (pdf, epub és mobi)

Angela Merkel – Az első leírása

Az egykori NDK háromszáz lakosú falvában, Quitzowban élt egy evangélikus lelkész. Három gyermekének egyike, bizonyos Angela Dorothea Kasner 1968-ban, tizennégy évesen kiemelkedő teljesítményt nyújtott az országos orosz nyelvi olimpiádén, s megnyílt előtte a világ: jutalomútra utazhatott Moszkvába… Huszonkét évvel később Angela Merkel néven ő az újraegyesült Németország legfiatalabb minisztere, majd a legnagyobb kormánypárt elnöke, 2005-től pedig – három egymást követő ciklusban – kancellár. E poszton az első nő, az első keletnémet.
Kivételes képességek emelték hirtelen magasba a fiatalasszonyt – egy ugyancsak kivételes történelmi helyzetben. Magasba? „A demokráciában épp az a szép, hogy a hatalmat csak egy időre kapja az ember, és annak gyakorlása világos szabályokhoz kötött” – vallja Merkel őszinte nyugalommal. Valóban, a „hatalom” szó valahogy nem illik ahhoz az élvezettel végzett szolgálathoz, amely őt jellemzi. Hogyan boldogul hazája és Európa égető kérdéseivel, hogyan szerepel a világpolitika színpadán? Mit jelent számára kereszténynek, háziasszonynak és németnek lenni?
A fotókkal illusztrált portrékötetben ezekre a kérdésekre keresi a választ Pietsch Lajos, aki az MTI volt berlini tudósítójaként közelről követhette nyomon e különleges karriert.

Leave Your Comment