Állítsd le magad, Julie!

2019-08-16   |   by admin

A könyv tartalma:

LEGARDINIER GILLES - Állítsd le magad, Julie!

Letöltés Állítsd le magad, Julie! könyvet pdf, epub és mobi

Állítsd le magad, Julie!.pdf
Állítsd le magad, Julie!.epub
Állítsd le magad, Julie!.mobi


  • Park Könyvkiadó Kft.
  • Kaland
  • 348 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789633550236
  • Cikkszám: 1020747
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Állítsd le magad, Julie!

Töltse le az ingyenes PDF Állítsd le magad, Julie! fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Állítsd le magad, Julie! PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Állítsd le magad, Julie! (pdf, epub és mobi)

Állítsd le magad, Julie! leírása

Gilles Legardinier habkönnyű romantikus komédiájának címszereplője egy bájos francia bajkeverő, aki pont úgy csetlik-botlik, mint Bridget Jones, de legalább annyira hasonlít a franciák ikonikus filmkarakteréhez, Amélie-hez is.
Julie kíméletlen őszinteséggel meséli el, mi volt a “legkreténebb dolog”, amit életében elkövetett. Őrültsége forrása természetesen nem más, mint a szerelem, mely egy két évig húzódó rettenetes párkapcsolat után talál rá az új szomszéd személyében. A titokzatos szomszédba már akkor belehabarodik, amikor csak annyit tud róla, hogy a neve Ricardo Patatraz.
Julie egyik viccesen kínos szituációból a másikba keveredik, az olvasó már nem is nagyon csodálkozhat azon, hogy első találkozásukkor Julie éppen a férfi postaládájába szorult kezét próbálja kimenekíteni, persze sikertelenül. Mindennek ellenére szinte azonnal felizzik a levegő kettejük között, a beteljesülésig mégsem vezet egyenes út: Ric egy féltve őrzött titok miatt tartja a kritikus távolságot. Julie minden követ megmozgat, hogy megtudja, mit rejteget a férfi, és ezzel kezdetét veszi a félreértések és kalandok sokszor helyzetkomikumig vitt, vicces sorozata. A megismerkedés és a párkapcsolat rögös útjai mellett számos mellékszál színesíti a történetet. A banki alkalmazottak hétköznapjainak szellemesen ironikus leírása, a kicsit “kattant” barátok megmosolyogtató sztorijai, a pékség dolgozóinak és vásárlóinak állandó hadakozása – mind egy-egy remekül elkapott életkép, melyeken keresztül bepillantást nyerhetünk a párizsiak mindennapjaiba. Ezeknek a történeteknek kicsit furcsa, de végtelenül szerethető karakterei adják meg a regénynek az egyedi “francia ízt”, mely igazi felüdülést jelent ebben a főleg angolszászok uralta műfaji környezetben.
A szerző legnagyobb erénye, hogy egy olyan főhősnőt teremtett, akivel minden olvasó azonosulni tud. Persze megmosolyogjuk azokat a bizonyos “őrültségeket”, de a lelkünk mélyén csodáljuk (és talán kicsit irigyeljük is) az önmagát sem kímélő őszinteségét, öniróniáját, hiszen pontosan felismerjük benne a saját bolondériánkat. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy éppen egy férfitől kapunk ilyen pontos “látleletet” a női lélekről.
Franciaországban hónapokig vezette a sikerlistákat a könyv, egy rövidebb szünet után újra átvette az első helyet a nyári hónapokban.
450.000 példányt adtak el csak Franciaországban, a megjelenés óta számos nyelvre fordították le. A francia Amazonon eddig 272 értékelés született, ebből 168-an maximális pontszámmal értékelték az olvasottakat.

Leave Your Comment