Ádám ​és Éva tündöklése és bukása

2019-06-05   |   by admin

A könyv tartalma:

Stephen Greenblatt - Ádám ​és Éva tündöklése és bukása

Letöltés Ádám ​és Éva tündöklése és bukása könyvet pdf, epub és mobi

Ádám ​és Éva tündöklése és bukása.pdf
Ádám ​és Éva tündöklése és bukása.epub
Ádám ​és Éva tündöklése és bukása.mobi


  • Animus Könyvek
  • Történelmi
  • 352 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789633245736
  • Cikkszám: 1065373
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Fordító:

A könyv részletei Ádám ​és Éva tündöklése és bukása

Töltse le az ingyenes PDF Ádám ​és Éva tündöklése és bukása fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Ádám ​és Éva tündöklése és bukása PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Ádám ​és Éva tündöklése és bukása (pdf, epub és mobi)

Ádám ​és Éva tündöklése és bukása leírása

Ádám és Éva története – amely alig másfél oldalnyi helyet foglal el a Bibliában – az emberiség egyik legnagyobb hatású meséje. Tanárok ismételgették vég nélkül a hosszú évszázadok alatt, intézmények jutalmazták a benne hívőket, és büntették a kétkedőket, művészek ábrázolták színesebbnél színesebben, filozófusok, teológusok, papok és látnokok, költők, nyelvészek és természettudósok próbálták megfejteni a titkát. A teremtéstörténet alakjai milliók számára tűnnek valóságosnak még napjainkban is.

A Pulitzer-díjas Stephen Greenblatt, a Harvard Egyetem professzora „ősszüleink” történetének nyomába ered, amely ma is tükörként szolgál számunkra – megpillanthatjuk benne valamennyi félelmünket és vágyunkat. Az első emberpár története egyszerre felszabadító és romboló: himnusz az emberi felelősségről, sötét mese a hitványságról, a merészség dicsőítése és az ádáz nőgyűlölet bátorítása. Meghökkentő azoknak a reakcióknak a széles köre, amelyeket az évezredek során kiváltott.

Ádám és Éva meséje – amely három nagy világvallás alapköveként is szolgál – mindannyiunkhoz szól. Elbeszéli, kik vagyunk, honnan jövünk, miért szeretünk, és miért szenvedünk. A könyv egyrészt izgalmas történelmi nyomozás, másrészt elmélyült szembenézés azokkal a problémákkal, amelyek fajunkat emberemlékezet óta foglalkoztatják.

Leave Your Comment