A történelem legérdekesebb focimeccsei

2019-02-27   |   by admin

A könyv tartalma:

Kapa Mátyás - A történelem legérdekesebb focimeccsei

Letöltés A történelem legérdekesebb focimeccsei könyvet pdf, epub és mobi

A történelem legérdekesebb focimeccsei.pdf
A történelem legérdekesebb focimeccsei.epub
A történelem legérdekesebb focimeccsei.mobi


  • Historycum Kft.
  • Szórakoztató irodalom
  • 146 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9786158005166
  • Cikkszám: 1048856
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A történelem legérdekesebb focimeccsei

Töltse le az ingyenes PDF A történelem legérdekesebb focimeccsei fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A történelem legérdekesebb focimeccsei PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A történelem legérdekesebb focimeccsei (pdf, epub és mobi)

A történelem legérdekesebb focimeccsei leírása

A Kuriózum című sorozat a történelem érdekes, bizarr, mókás momentumait igyekszik tematikus formában kötetekbe rendezni. Ennek a sorozatnak a harmadik darabja a labdarúgás közel nyolc évszázados történetéből villant fel néha vicces, néha hátborzongató epizódokat.

A futball története megannyi különleges csemegét szolgáltat a mai, kuriózumokra éhes érdeklődők számára. Ilyen csemege például egy 1885-ös meccs, amely 36-0-ás végeredményével több mint 117 évig tartotta a hivatásos mérkőzésen aratott legnagyobb különbségű győzelem rekordját. Némiképp persze árnyalja ennek a fényes diadalnak a ragyogását, hogy az ellenfél – tévedésből – nem egy labdarúgó-, hanem egy krikettcsapat volt. Az első, 1930-ban rendezett futball-világbajnokságon az elődöntőben a házigazda uruguayiak úgy szeretek vezetést, hogy a pályáról kigurult labdát egy, a pálya mellett álló újságíró passzolta vissza az egyik játékosnak, aki azt a kapuba juttatta. Az 1962-ben, Chilében rendezett labdarúgó világbajnokság angol-brazil negyeddöntőjében egy, a pályára tévedt kóbor kutya levizelte az egyik angol játékost, majd a meccs után az ebet egy brazil focista örökbe fogadta. 1990-ben a Feröer-szigetek válogatottja – egy saját focipálya nélküli, pékekből, targoncásokból és sakkozókból összeverbuvált focicsapat – első hivatalos tétmérkőzésén, az Európa Bajnokság selejtezőjében 1-0-ra legyőzte Ausztria legjobbjait. Ilyen, és hasonló történeteket olvashat “A történelem legérdekesebb focimeccsei” című kötetünkben.

Leave Your Comment