A szent és a profán

2019-08-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Mircea Eliade - A szent és a profán

Letöltés A szent és a profán könyvet pdf, epub és mobi

A szent és a profán.pdf
A szent és a profán.epub
A szent és a profán.mobi


  • Helikon Kiadó
  • Szakkönyvek
  • 162 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632275444
  • Cikkszám: 1026603
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A szent és a profán

Töltse le az ingyenes PDF A szent és a profán fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A szent és a profán PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A szent és a profán (pdf, epub és mobi)

A szent és a profán leírása

Mircea Eliade a vallást, ezt a szimbolikus létgyakorlatot tekinti a különböző kultúrák közötti közvetítő elemnek. Így kutatásai is mindenekelőtt azokra a nyelvi fordulatokra, illetve magatartásbeli helyzetekre összpontosulnak, melyek egy volt, illetve jövőbeni kulturális egyneműség egykori vagy épp eljövendő emlékezetét őrzik, ígérik.
Számára a vallásban az az emberi lényeg mutatkozik meg mely antropológiai sajátja minden halandónak, s ami az istenhit elegyítő vonzerejében a kultúrfokok egyenetlenségeit perspektivikusan megszüntetni képes. Eliade a kultúrát az egyénnek a mindenségben való lélektani jelenléteként fogja fel, s e tekintetben a valaha elveszett s az “örök visszatérés” hitében egykoron feltétlenül visszaszerezhető egzisztenciális egység letéteményesének is az individuumot tekinti.
Míg vallástörténeti kutatásaiban a lét egyneműségének mitikus hagyományát akarja újjáteremteni, addig szépprózai művei inkább a külvilág formabontó hatásaival foglalkoznak. A Kelet Európából rég kiszakadt, román származású tudós ösztöneiben azóta is elevenen őrzi szűkebb szülőhazája sajátos, ellentmondásos dimenzióit. Regényei, novellái e dimenziók disszonanciáját ötvözik az anyanyelv elveszett harmóniáival.

Leave Your Comment