A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet)

2019-02-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Carl Gustav Jung - A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet)

Letöltés A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) könyvet pdf, epub és mobi

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).pdf
A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).epub
A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet).mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Szakkönyvek
  • 160 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789639193796
  • Cikkszám: 1026602
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 160 x 230

A könyv részletei A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet)

Töltse le az ingyenes PDF A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) (pdf, epub és mobi)

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15. kötet) leírása

A kiváló személyiségek teljesítménye többféle módon szemlélhető. Az egyik ezek közül, amikor egyéni fejlődésük, az őket befolyásoló történelmi, illetve a nehezen meghatározható kollektív hatások – más szóval a korszellem – fényében nézzük őket. Jung figyelme mindenekelőtt a korszellemet kompenzáló vagy abból fakadó nagy kulturális mozgalmak – kiváltképpen az alkímia –, valamint az egymástól oly különböző területeken, mint a medicina, a pszichoanalízis, az orientalisztika, a képzőművészetek és az irodalom, úttörő elméleteket hozó, teremtő emberi szellem felé irányul. Jung ezúttal nem a gyakorlatról, a gyógyításról ír, hanem Paracelsus, Freud, a Ji Csinget németre fordító Richard Wilhelm, Joyce és Picasso kapcsán gondolkodik az archetipikus struktúrákból előáramló tudományos és művészi kreativitásról, a „szellem-archetípus” dinamikájáról.
Esszékötet: középkori orvoslásról, alkímiáról, pszichoanalízisről, keleti kultúráról, művészetről. Noha tudós ember írja, nem „tudományos”. Olykor személyes vallomás.
Lebilincselő.

Első ízben jelenik meg Magyarországon az az életműsorozat, amely lényegében Jung valamennyi fontos munkáját eredeti formájában tartalmazza. A Scolar Kiadó 21 kötetesre tervezett sorozata izgalmas szellemi kalandot kínál: a lélektan tudományában való elmélyedést, egy nagyformátumú egyéniség megismerését, s remélhetően ezeken keresztül az olvasók gondolkodásmódjának kiszélesedését, önismeretének bővülését. Ezek a kötetek mind önállóan, mind egymással összefüggésben izgalmas olvasmányoknak ígérkeznek.

A sorozat kötetei:

Freud és a pszichoanalízis (öM 4)

Lélektani típusok (öM 6)

Az archetípusok és a kollektív tudattalan (öM 9/I)

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (öM 11)

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15)

A pszichoterápia gyakorlata (öM 16)

A személyiség fejlődése (öM 17)

Leave Your Comment