A szegény kisgyermek panaszai

2019-08-05   |   by admin

A könyv tartalma:

Kosztolányi Dezső - A szegény kisgyermek panaszai

Letöltés A szegény kisgyermek panaszai könyvet pdf, epub és mobi

A szegény kisgyermek panaszai.pdf
A szegény kisgyermek panaszai.epub
A szegény kisgyermek panaszai.mobi


  • Pesti Kalligram Kft.
  • Szépirodalom
  • 736 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9786155454103
  • Cikkszám: 1010179
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A szegény kisgyermek panaszai

Töltse le az ingyenes PDF A szegény kisgyermek panaszai fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A szegény kisgyermek panaszai PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A szegény kisgyermek panaszai (pdf, epub és mobi)

A szegény kisgyermek panaszai leírása

Kosztolányi Dezső életműve a magyar irodalom kimagasló teljesítménye. Versíróként, az elbeszélő és értekező próza művelőjeként, valamint fordítóként egyaránt nagyon jelentős alkotónak bizonyult. Az irodalomtudomány régi adósságát rója le, amikor megkezdő írásainak tudományos szakszerűséggel jegyzetelt, a lehető legtejesebb szöveghűséget szem előtt tartó kritikai kiadását.

“A kritikai kiadásban ezzel a kötettel indul Kosztolányi lírai életművének feldolgozása. A szegény kisgyermek panaszai-ciklus volt a fiatal költő második verseskönyve, amellyel első átütő sikerét aratta, s amely mindvégig legkedvesebb kötete maradt. Már életében – egyedülálló módon – hét teljes, sőt egyre teljesebb kiadása jelent meg. Ezek során ugyanis csaknem duplájára (harmincnégyről hatvannégyre) szaporította a ciklust alkotó versek számát, és szerkezeti, stilisztikai változtatásokat is végrehajtott.
Könyvünk nagy apparátussal mutatja be az összefüggéseket a ciklus különböző változatai, valamint a ciklus és a többi korabeli Kosztolányi-kötet között. A költő életében megjelent valamennyi folyóirat- és antológia-közlés szövegváltozatait is tartalmazza, emellett bemutatja a megírás, bővítés és népszerűsítés folyamatát, számba veszi és gazdagon idézi a kötet fogadtatását szak- és szépirodalmi vonatkozásban egyaránt, valamint az irodalmi, előadóművészi és oktatási recepciónak s a fordításoknak lehető legteljesebb bibliográfiáját is közreadja – mindmáig. A szövegközlést és a jegyzeteket képmelléklet és a legendás első kiadás fakszimiléje teszi teljessé.” (a Kiadó)

Leave Your Comment