A század utasa

2019-03-26   |   by admin

A könyv tartalma:

Fejtő Ferenc - A század utasa

Letöltés A század utasa könyvet pdf, epub és mobi

A század utasa.pdf
A század utasa.epub
A század utasa.mobi


  • Holnap kiadó
  • Történelmi
  • 348 oldal
  • Kötés: puhatáblás
  • ISBN: 9789633465189
  • Cikkszám: 1070252
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A század utasa

Töltse le az ingyenes PDF A század utasa fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A század utasa PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A század utasa (pdf, epub és mobi)

A század utasa leírása

“Bizonyos dolgok egész életemben megdöbbentettek. Láttam tömeggyűléseket, amelyek meghatározták a századfordulókat. Már említettem, hogy egyik első emlékem, az örömmámorban úszó nép az 1914-es hadüzenet után. Azután láttam a Népfrontot, az antifasiszta mozgósítást, a felszabadulást, 1968 májusát, a berlini fal leomlását… Láttam embereket, akik azért jöttek vidékről Párizsba, hogy meghallgassák Thorezt vagy leróják tiszteletüket de Gaulle tábornok előtt, hogy részt vegyenek Jean Moulin vagy André Malraux temetésén… Láttam, hogy a campesinók tapsolnak Castrónak és Chenek, hogy munkások beszélgetnek Hruscsovval, hogy tömegek siratják Kennedy halálát, hogy hatalmas tömeg rója le tiszteletét Nagy Imre előtt, harminc évvel meggyilkolása után. Mondhatjuk-e, hogy ez a történelem?”

Fejtő Ferenc /1909- /, a Franciaországban élő író, publicista, politológus, A népi demokráciák története, a II. József, a Rekviem egy hajdanvolt birodalomért és más kitűnő könyvek szerzője ebben a kötetében mint a század kivételes tanúja beszélget olasz történész barátjával, Maurizio Serrával, /1955- /, aki ismert kutató, diplomata. Kettejük lebilincselő, a história logikáját kutató beszélgetéséből rajzolódik ki a XX. század tragikus eseményeinek láncolata, ideológiák születése és halála, politikusok és államférfiak élet- és pályarajza, egy rendkívüli személyiség eszmetörténete s hitvallása.

Leave Your Comment