A repülő egyetem professzora

2019-03-20   |   by admin

A könyv tartalma:

Köbel Szilvia - A repülő egyetem professzora

Letöltés A repülő egyetem professzora könyvet pdf, epub és mobi

A repülő egyetem professzora.pdf
A repülő egyetem professzora.epub
A repülő egyetem professzora.mobi


  • Könyv & Kávé
  • Életrajz
  • 180 oldal
  • Kötés: puha
  • ISBN: 9786158054706
  • Cikkszám: 1056739
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A repülő egyetem professzora

Töltse le az ingyenes PDF A repülő egyetem professzora fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A repülő egyetem professzora PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A repülő egyetem professzora (pdf, epub és mobi)

A repülő egyetem professzora leírása

Szabó Miklós neve egyaránt összefonódik a demokratikus ellenzék történetével és az MTA Történettudományi Intézete rendszerváltás előtti hétköznapjaival. Utóbbi volt a főállású munkahelye, ám hivatása művelését a Kádár-korszak második felében mintegy megkettőzte. Kevesekhez hasonlóan lett egyike a legalitás és illegalitás határán lavírozó értelmiségieknek, tevékenységét – saját szavaival – szétválasztva ,,egy hivatalos és egy nem hivatalos részre”.

Szakmai munkásságából kiindulva lett fajsúlyos politikai gondolkodó. Nevéhez kötődik az újkonzervativizmus magyarországi újrafogalmazása, s a maga idején még tabunak számító olyan tárgykörök, mint a Szovjetunió és a kommunista párt történetének újraértelmezése, illetve 1956 forradalomként való elbeszélése. Utóbbiakhoz katedrát az ún. második nyilvánosság biztosított számára: Budapesten és Szegeden a Repülő Egyetem meghatározó előadója volt.

Temetésén Lackó Miklós mondta róla: ,,erkölcsi jelleme kristálytiszta volt, töretlen és megrendíthetetlen, … hallgatni tudott, de hamisan szólni soha”. A kötet alapján képet alkothatnak a demokratikus ellenzék e kiemelkedő egyéniségéről és a korszakról, melyben munkálkodott.

Leave Your Comment