A reneszánsz

2019-02-14   |   by admin

A könyv tartalma:

Jeannie Labno  - A reneszánsz

Letöltés A reneszánsz könyvet pdf, epub és mobi

A reneszánsz.pdf
A reneszánsz.epub
A reneszánsz.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Művészet
  • 128 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789632440811
  • Cikkszám: 1010129
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A reneszánsz

Töltse le az ingyenes PDF A reneszánsz fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A reneszánsz PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A reneszánsz (pdf, epub és mobi)

A reneszánsz leírása

A Scolar Art-sorozatban megjelenő kötet egyedülálló megközelítésmóddal, a legapróbb részletekre kiterjedően világítja meg a reneszánsz legkiválóbb művészeinek stílusát és alkotómódszerét. Az olvasó a könyvet színesítő ablakos kivágásokon keresztül szinte belekukucskálhat az egyes műalkotásokba, különböző nézőpontokból csodálhatja meg és tanulmányozhatja részleteit. A húsz legkiemelkedőbb reneszánsz mestermű között olyanokat találunk, mint Van Eyck Az Arnolfini házaspár vagy Botticelli Vénusz születése című képe. A műalkotásokat gyönyörű reprodukciók keltik életre. A szerző a tárgyalt képnek a műfaj történetén belül betöltött szerepét is vizsgálja, segítve ezzel az olvasót a művészettörténeti tájékozódásban.
A gondosan megtervezett „ablakok” kiemelik a részleteket, miközben a szöveg ismerteti az alkotó technikáját és a festmények színvilágát.
E nélkülözhetetlen művészeti kötet lapjain valósággal „újjászületik” a reneszánsz húsz legjelentősebb festménye.

A Scolar Art-sorozat kötetei – például A reneszánsz, A japán művészet, a Hogyan értelmezzük az épületeket? – különleges módon mutatják be a művészeti ágakat, irányzatokat, stílusokat.
A kötet újszerűen lebbenti fel a fátylat a kor nagy művészeinek alkotómódszeréről és jellegzetes motívumairól. Giottótól kezdődően olyan mesterek meghatározó munkáin keresztül mutatja be a reneszánsz művészetet, mint például Dürer, Botticelli, Michelangelo, Tiziano.
Dr. Jeannie Labno maga válogatta ki azt a húsz műremeket, amelyek mintegy magukba sűrítik a reneszánsz stílus lényegét. Mindegyik alkotást történelmi összefüggések közé helyezve elemez, szemléletesen rávilágít, mennyiben járultak hozzá a kompozíció, kolorit és festőtechnika fejlődéséhez. Masaccio perspektívájától Leonardo da Vinci forradalmian új sfumatójáig az olvasó eddig példátlan módon kaphat képet a reneszánsz sajátosságairól és jellegzetes motívumairól.

Dr. Jeannie Labno a Sussexi Egyetemen tanít művészettörténetet. A vizuális kultúráról, valamint a reneszánsz művészetről és építészetről ad elő, kutatási területe többek közt a reneszánsz ikonográfia. Szép számú reneszánsz témakörrel foglalkozó cikk szerzője, emellett több művészeti könyv szerkesztője.

Leave Your Comment