A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix

2019-06-28   |   by admin

A könyv tartalma:

Schlett István - A politikai gondolkodás története Magyarországon - Appendix

Letöltés A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix könyvet pdf, epub és mobi

A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix.pdf
A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix.epub
A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix.mobi


A könyv részletei A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix

Töltse le az ingyenes PDF A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix (pdf, epub és mobi)

A politikai gondolkodás története Magyarországon – Appendix leírása

A trilógiához szorosan kapcsolódó függelék egy politikaelméleti probléma vizsgálatára tesz kísérletet. A gondolkodástörténeti kutatások során szerzett tapasztalatokra támaszkodva arra keresi a választ, hogy milyen szerepe van a politikai gondolkodástörténetben található gondolatrendszereknek (paradigmáknak) a politikai pozíciók elkülönülésében, azaz a politikai tagoltság kialakulásában és fenntartásában, az alternatívák megformálásában, a politikai döntések meghozatalában.
E könyv arra tesz kísérletet, hogy a modernitás korszakában létrejött három versengő ideológia (liberalizmus, szocializmus, konzervativizmus) immáron két évszázados történetének bemutatásán keresztül leírja ezen gondolatrendszerek kialakulását, számba vegye változásaikat, s választ adjon arra a kérdésre is, hogy valóban jelen van-e még mindhárom a történéseket befolyásoló tényezők között. Továbbá javaslatokat fogalmaz meg a politikatudomány nyelvhasználatának korrekciójára olyan “megismerési kategóriák” megalkotására, amelyek segítségévek a politikatudomány kiszabadulhat a politika és a politikai nyelv zsarnoksága alól.

Leave Your Comment