A pénz felemelkedése (2. kiadás)

2019-02-13   |   by admin

A könyv tartalma:

Niall Ferguson  - A pénz felemelkedése (2. kiadás)

Letöltés A pénz felemelkedése (2. kiadás) könyvet pdf, epub és mobi

A pénz felemelkedése (2. kiadás).pdf
A pénz felemelkedése (2. kiadás).epub
A pénz felemelkedése (2. kiadás).mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 424 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789632445403
  • Cikkszám: 1026789
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 150 x 230

A könyv részletei A pénz felemelkedése (2. kiadás)

Töltse le az ingyenes PDF A pénz felemelkedése (2. kiadás) fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A pénz felemelkedése (2. kiadás) PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A pénz felemelkedése (2. kiadás) (pdf, epub és mobi)

A pénz felemelkedése (2. kiadás) leírása

Dohány, fitying, lé, lóvé, steksz, suska, zseton, zsozsó: bárhogyan nevezzük, a pénz így is, úgy is számít. A keresztények szerint minden rossznak gyökere a pénz iránti szerelem, a hadvezérek számára a háborúk mozgatórugója, a forradalmároknál a munka béklyója. A pénz felemelkedésében azonban Niall Ferguson rávilágít arra, hogy a pénzügy nemcsak az emberiség fejlődésének alapja, hanem a világtörténelem állandó háttere is egyben.
Az ókori Babilontól egészen napjaink Hongkongjáig éppen olyan fontos szerepet játszik a hitelezés fejlődése a társadalom felemelkedésében, mint bármelyik technológiai újítás. Az olasz reneszánsz tündöklésének anyagi hátterét a bankok teremtették meg, a kötvénypiacok pedig a hétéves háborútól kezdve az amerikai polgárháborúig számos konfliktus döntő tényezőivé váltak.

Niall Ferguson a rá jellemző lelkesedéssel és közérthetőséggel magyarázza el az olvasó számára, hogy a francia forradalom okait miért abban a tőzsdei buborékban kell keresnünk, amely egy elítélt skót gyilkos miatt alakult ki. Hasonlóképpen azt is bemutatja, hogy a világ hatodik leggazdagabb országának tartott Argentína a pénzügyi kudarcok eredményeként miként vált mára infláció tépázta csődtömeggé, és a pénzügyi forradalomnak köszönhetően hogyan válik a világ legnépesebb, de szegény országa egyetlen generáció alatt világhatalommá. A pénzügyi történelem legfontosabb tanulsága azonban az, hogy előbb-utóbb minden buborék kipukkad, a mérleg a pesszimista eladók oldalára billen, és a mohóságot félelem váltja fel, éppen ezért akárhogy megy is éppen a sorunk, a pénz történetét most a legaktuálisabb megismerni.

Leave Your Comment