A nyugati és a keleti vallások lélektanáról

2019-02-14   |   by admin

A könyv tartalma:

Carl Gustav Jung - A nyugati és a keleti vallások lélektanáról

Letöltés A nyugati és a keleti vallások lélektanáról könyvet pdf, epub és mobi

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.pdf
A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.epub
A nyugati és a keleti vallások lélektanáról.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Szakkönyvek
  • 672 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789639534254
  • Cikkszám: 1026589
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 160 x 230

A könyv részletei A nyugati és a keleti vallások lélektanáról

Töltse le az ingyenes PDF A nyugati és a keleti vallások lélektanáról fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A nyugati és a keleti vallások lélektanáról PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (pdf, epub és mobi)

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról leírása

A vallás problémája központi helyet foglal el Jung életművében. E kötet olyan, főként érett korában született munkáit tartalmazza, melyek kifejezetten vallási kérdéseket tárgyalnak. Tanulmányaiban feltárja a különböző nyugati és keleti vallások alapját képező egyetemes ősi elképzeléseket, az emberi léleknek az istenihez való viszonyát előre mintázó archetípusos tartalmakat.

Korunkban, amikor sokan elveszítették kapcsolatukat a hagyományos vallási formákkal, s vallási téren nagyfokú elbizonytalanodás mutatkozik, a Jung által közvetített újfajta szemlélet ismét utat nyithat a vallásos értékek mélyebb megértéséhez. A szerző tudós létére maga is mélyen hívő ember volt, s távol áll tőle, hogy a vallásos hit transzcendens tartalmait pszichológiai összefüggésekre próbálja egyszerűsíteni. Vizsgálódása középpontjában a hívő ember és annak a numinózussal való kapcsolat erőterében végbemenő lelki fejlődése áll. A keresztény gondolkodás történeti fejlődését érintő elemzései megvilágítják a modern nyugati kultúra kialakulásának lélektani-szellemi hátterét.

Első ízben jelenik meg Magyarországon az az életműsorozat, amely lényegében Jung valamennyi fontos munkáját eredeti formájában tartalmazza. A Scolar Kiadó 21 kötetesre tervezett sorozata izgalmas szellemi kalandot kínál: a lélektan tudományában való elmélyedést, egy nagyformátumú egyéniség megismerését, s remélhetően ezeken keresztül az olvasók gondolkodásmódjának kiszélesedését, önismeretének bővülését. Ezek a kötetek mind önállóan, mind egymással összefüggésben izgalmas olvasmányoknak ígérkeznek.

A sorozat kötetei:

Freud és a pszichoanalízis (öM 4)

Lélektani típusok (öM 6)

Az archetípusok és a kollektív tudattalan (öM 9/I)

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (öM 11)

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (öM 15)

A pszichoterápia gyakorlata (öM 16)

A személyiség fejlődése (öM 17)

Leave Your Comment