A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig

2019-07-08   |   by admin

A könyv tartalma:

Lentner Csaba - A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig

Letöltés A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig könyvet pdf, epub és mobi

A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig.pdf
A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig.epub
A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig.mobi


  • L’Harmattan Kiadó
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 280 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789634145103
  • Cikkszám: 1070705
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig

Töltse le az ingyenes PDF A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig (pdf, epub és mobi)

A magyar állampénzügyek fejlődéstörténete a dualizmus korától napjainkig leírása

Az ázsiai sztyeppékről érkező magyar törzsek a IX–X. században foglalták el, majd lakták be Közép-Európa közepét. A kereszténység felvétele, az államalapítás, majd a nyugati államigazgatás kiépítése a nyugat-európai országokhoz képest több száz évvel később indult el, mely folyamatot a XVI. század közepétől máris derékba törték az Oszmán Birodalom elleni vesztes háborúk, majd a „felszabadító” Habsburg Birodalomnak való több évszázados alávetettség, az időnként gazdasági és társadalmi felzárkózást is jelentő alkalmazkodási kényszer. Az elnyomó hatalmak elleni fegyveres, vérbe fojtott küzdelmek csak növelték a nemzet elszántságát egy sikeres gazdaságpolitika megvalósításáért.

A második világháború után az ország a Szovjetunió érdekszférájába került, de a szovjet típusú tervgazdasági rendszer „legvidámabb barakkja” és „kirakatországa” lehetett. A szocialista világrendszer szétesése utáni nyers piacgazdasági, majd a 2010 utáni aktív államműködés állampénzügyi vonatkozásai ugyancsak érdekes információkat jelenthetnek e gazdag, ám hektikus gazdaságpolitikai múlttal rendelkező ország iránt érdeklődők számára.

Prof. Dr. LENTNER CSABA (1962, Pápa) egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karán a Közpénzügyi Kutatóintézet vezetője. Wekerle Sándor Tudományos Életműdíjjal és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett közgazdász professzor

Leave Your Comment