A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013

2019-03-28   |   by admin

A könyv tartalma:

Deák András - A kéretlen integráció - A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013

Letöltés A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013 könyvet pdf, epub és mobi

A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013.pdf
A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013.epub
A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013.mobi


  • Akadémiai Kiadó Zrt.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 320 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9789634540588
  • Cikkszám: 1062713
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013

Töltse le az ingyenes PDF A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013 fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013 PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013 (pdf, epub és mobi)

A kéretlen integráció – A putyini Oroszország világgazdasági beilleszkedése 2000-2013 leírása

Miért döntött 2014-ben úgy Oroszország, hogy a putyini időszak sikeres „visszatérése” és jóléti felzárkózása után a nemzet újraegyesítéséért felhagy a világgazdasági integrációval, és vállalja a nemzetközi szankciók jelentette terheket? Miért gondolta az orosz elit, hogy az egyre inkább monokulturális, az olajbevételekre alapozott gazdaság hosszabb távon képes lesz elviselni az elszigeteltséget? Miért nem tudott rendszeralkotó elemmé válni a külföldi tőke az orosz modernizációban? Mennyiben próbálta Moszkva újradefiniálni szerepét a világgazdaságban, és megerősíteni nagyhatalmiságának gazdasági alapjait? Mennyire sikerült megállítania a posztszovjet térség dezintegrációs folyamatait, és vonzóvá tenni saját magát a régió nagyhatalmi versengésében?

Jelen tanulmánykötet az orosz és a posztszovjet gazdasági felzárkózás egyfajta természetrajzát adja az olvasó kezébe. Oroszország Putyin alatt első alkalommal volt képes érdemben alakítani vagy alkalmazkodni a hosszú távú világgazdasági folyamatokhoz. A kötet célja, hogy bemutassa azokat a modernizációs és hatalmi dilemmákat, ellentmondásokat, amelyek ezt a folyamatot kísérték, megvonja a korszak világgazdasági mérlegét, és valamiképpen megmagyarázza, hogy miért nem vált a mélyebb integráció vonzóvá Moszkva számára. A kötet szerzői az MTA KRTK Világgazdasági Intézetének munkatársai és a térség gazdaságával régebb óta foglalkozó kutatók.

Leave Your Comment