A kardot válaszd!

2019-08-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Ligeti Róbert - A kardot válaszd!

Letöltés A kardot válaszd! könyvet pdf, epub és mobi

A kardot válaszd!.pdf
A kardot válaszd!.epub
A kardot válaszd!.mobi


A könyv részletei A kardot válaszd!

Töltse le az ingyenes PDF A kardot válaszd! fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A kardot válaszd! PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A kardot válaszd! (pdf, epub és mobi)

A kardot válaszd! leírása

I. András Árpád-házi királyunk (1046-1060) hazahívta száműzetésben élő öccsét, Bélát Lengyelországból. Azt ígérte neki, hogy ősi szokás szerint, mint a család legidősebb férfitagja, ő örökli majd a koronát.
Az ország népe Béla herceg vezetésével verte vissza III. Henrik német császár seregeit 1051-ben a Vértes hegységben, 1052-ben pedig Pozsonynál.
I. András később megszegte öccsének tett ígéretét, és fiát, a gyermek Salamont koronáztatta királlyá. A testvérek harcában magyar-lengyel csapatai élén Béla győzött, és elfoglalta a trónt.

Leave Your Comment