A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege

2019-06-10   |   by admin

A könyv tartalma:

Ungváry Krisztián - A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege

Letöltés A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege könyvet pdf, epub és mobi

A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege.pdf
A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege.epub
A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege.mobi


  • Jelenkor Kiadó
  • Történelmi
  • 706 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789636766528
  • Cikkszám: 1051528
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege

Töltse le az ingyenes PDF A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege (pdf, epub és mobi)

A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege leírása

Ungváry Krisztián a XX. század talán legvitatottabb történeti időszakát értékeli. A korszakban meghatározó szerepet játszott a zsidóság és a róluk alkotott ellenségkép, és ez a helyzet majdnem minden egyéb társadalmi kérdést is befolyásolt.

Az ellenségkép azért tudott hatékonnyá válni, mert a megkésett magyar társadalomfejlődés következtében a zsidók a modernizáció első számú hordozójának számítottak. Magyarországon a modernizáció, illetve annak félelmetesként érzékelt kísérőjelenségei jobb- és baloldalon egyaránt radikálisan antiliberális válaszokhoz vezettek. Az 1919-es kommunista kísérlet sokkot okozó élménye után a jobboldali válaszok közül azok tudtak igazán érvényesülni, amelyek mondanivalójukat antiszemita köntösbe öltöztették.

Az antiszemitizmus tekintetében Horthy Miklós és rendszere kétarcú: a rendszer jóval radikálisabban volt antiszemita, mint elsőszámú vezetője. 1944-ig a kormányzó a közhangulattal is szembeszállva mérséklő politikát folytatott. A német megszállást követően viszont hozzájárult a parlament többsége által már régóta követelt antiszemita intézkedések végrehajtásához, beleértve a deportálást is, holott ennek következményeivel már régóta viszonylag pontosan tisztában volt.

A terjedelmében is jelentős mű valódi áttekintést és fontos, sokszor megrendítő felismeréseket kínál az olvasónak.

Ungváry Krisztián 1969-ben született Budapesten. Fő kutatási területe az első és második világháború hadtörténete; a XX. század politikatörténete; a szélsőjobb, valamint az állambiztonság szervezetei. Az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa és a Jahrbuch für Historische Kommunismusforschung (Berlin) szerkesztőbizottsága tudományos tanácsának tagja.

2015-ben szerezte meg az MTA doktora fokozatot A Horthy-rendszer mérlege című, 2012-ben könyvként publikált disszertációjával, melyet Akadémiai Díjjal is kitüntettek. Ennek a munkának javított és átdolgozott kiadását tartja kezében az olvasó.

Leave Your Comment