A holtaknak vetett kenyér

2019-08-05   |   by admin

A könyv tartalma:

Bogdan Wojdowski - A holtaknak vetett kenyér

Letöltés A holtaknak vetett kenyér könyvet pdf, epub és mobi

A holtaknak vetett kenyér.pdf
A holtaknak vetett kenyér.epub
A holtaknak vetett kenyér.mobi


  • Park Könyvkiadó Kft.
  • Regény
  • 464 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789633550427
  • Cikkszám: 1019323
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A holtaknak vetett kenyér

Töltse le az ingyenes PDF A holtaknak vetett kenyér fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A holtaknak vetett kenyér PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A holtaknak vetett kenyér (pdf, epub és mobi)

A holtaknak vetett kenyér leírása

Mikortól nem ember az ember? Hát ez az. Az öreg Baum regélt valamit a szabadságról és más zagyvaságokról, de én nem értek semmit. Az éhezők világát a has irányítja. Enni, enni!, ezt kiáltja az utolsó élő sejt, és nincs ember, aki ezt ne hallaná meg. Ettől a függőségtől nem lehet szabadulni, ami csak él ezen a földön, az mind a rabja marad.
Bogdan Wojdowski negyedszázaddal a háború után, 1971-ben keletkezett, önéletrajzi fogantatású regénye az egyik legmegrázóbb tanúságtétel a vészkorszakról: érzékletes panorámaképet fest a varsói gettó lakóinak életéről 1940-től, a gettó felállításától egészen az 1942-es nagy akcióig, melynek során a gettóba zsúfolt zsidókat a treblinkai haláltáborba vitték.
A varsói gettó falai mögötti világ a regényben egy tíz év körüli zsidó fiú, Dawid szemén keresztül elevenedik meg. Ő az, aki nap mint nap kínzó tapasztalatokat szerez a gonoszról, s miközben a túlélésért küzd, igyekszik megőrizni azt, ami még megmaradt emberségéből.
Őrült időkben jöttem a világra, és én magam is megőrültem, hogy tanúságot tehessek erről az őrületről írta 1985-ben megjelent naplójában a szerző.
Az egyik legfontosabb hang a holokauszt gyermekeitől.
Henryk Grynberg

Leave Your Comment