A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika

2019-07-30   |   by admin

A könyv tartalma:

Kiss Lajos - A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika

Letöltés A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika könyvet pdf, epub és mobi

A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika.pdf
A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika.epub
A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika.mobi


  • Nemzeti Örökség Kiadó
  • Társadalomtudomány
  • 90 oldal
  • Kötés: puhatáblás
  • ISBN: 9786155797576
  • Cikkszám: 1071555
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika

Töltse le az ingyenes PDF A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika (pdf, epub és mobi)

A hódmezővásárhelyi szűcsmesterség és szűcsornamentika leírása

A kismesterségek közül egyik legelterjedtebb mesterség a szűcsöké volt Hódmezővásárhelyen. Régebben virágzó iparág, mely nem csak tisztességes megélhetést biztosított, hanem amellett olyan tekintélyt, becsülést adott, amellyel más mesterember, a csizmadiát kivéve, nem rendelkezett. A nagy legelőknek az 1860-as évek végén történt felosztásával s a pusztai élet megszűntével a kint élő emberek élete, ruházata megváltozott. Korunk rohamos haladása, a változó divat ezt a mesterséget is elnyomta s ma már alig tud tengődni az a néhány szűcsmester is, aki még folytatja ezt a kihalófélben lévő mesterséget.

A szűcsmesterséget egész mesterségnek nevezik, mivel a feldolgozandó anyagot nem készen kapja a mester, hanem maga készíti, szabja ki és varrja meg, valamint az ornamentikáját is maga készíti el

Leave Your Comment