A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője

2019-04-04   |   by admin

A könyv tartalma:

Dani Rodrik - A Globalizáció Paradoxona - Demokrácia és a világgazdaság jövője

Letöltés A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője könyvet pdf, epub és mobi

A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője.pdf
A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője.epub
A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője.mobi


  • Corvina Kiadó
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 390 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9789631361810
  • Cikkszám: 1031972
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője

Töltse le az ingyenes PDF A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője (pdf, epub és mobi)

A Globalizáció Paradoxona – Demokrácia és a világgazdaság jövője leírása

Dani Rodrik, a Harvard Egyetem közgazdászprofesszora világszerte nagy feltűnést keltő új kötetében a válságot követő időszak útkeresésének egyik legaktuálisabb kérdésével, a demokrácia és a globalizáció viszonyával és az ebből adódó dilemmákkal foglalkozik. Könyvének központi kérdése: vajon fennáll-e a veszélye annak, hogy a globalizáció jelenlegi, hiperglobalizációnak nevezett szakasza aláássa a nemzeti keretek között működő demokráciát. A szerző újszerűen tárgyalja az állam és a piac viszonyát, ami a közgazdaságtan egyik leginkább vitatott kérdése. Végigvezeti az olvasót a kapitalizmus háromszáz éves történetén, hogy levonja a következtetést: a piac és az állam kiegészítik, nem pedig helyettesítik egymást.
Ha több és jobb piacot akarunk, több és jobb kormányzásra van szükség. A piacok nem ott működnek a legjobban, ahol az állam a leggyengébb, hanem ott, ahol erős.

Leave Your Comment