A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei

2019-02-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Gudula Walterskirchen - A Franci kissé illetlen volt - Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei

Letöltés A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei könyvet pdf, epub és mobi

A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei.pdf
A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei.epub
A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei.mobi


A könyv részletei A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei

Töltse le az ingyenes PDF A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei (pdf, epub és mobi)

A Franci kissé illetlen volt – Mesélnek a Habsburgok udvarhölgyei leírása

Vajon hogyan élhették mindennapi életüket az uralkodóházak tagjai? Örömük, bánatuk vajon hasonlítható-e a köznapi emberéhez? És hogyan szerettek, hogyan gyűlöltek? Az udvarhölgyek voltak a titkok igazi tudói: náluk közvetlenebbül senki nem pillanthatott be az uralkodó családok és az udvar életébe. Együtt keltek és együtt feküdtek úrnőikkel, akiket szolgáltak, sőt, gyakran még az álmukat is ők őrizték. Ott voltak a nászágyuknál, a gyermekeik születésénél, a betegágyuknál és gyakran a halálos ágyuknál is. Barátnők, bizalmasok és szolgálók voltak egy személyben.

Gudula Walterskirchen történész és újságíró Európa egyik legnagyobb uralkodóházának, a Habsburg-ház tagjainak és a körülöttük nyüzsgő, intrikáló vagy éppen békét teremtő udvari emberek ismeretlen magánéletére világít rá az udvarhölgyek levelei és naplói alapján Mária Teréziától Zitáig, az utolsó Habsburg császárné és királynéig.

Erzsébet királyné udvarhölgyei, Festetics Mária és Sztáray Irma egyaránt távolságtartó kritikával írnak a királyné furcsa szokásairól, bogarairól, de naplóik, leveleik alaphangja mindig az úrnőjük iránt érzett korlátlan és feltétlen imádat.

Az udvarhölgyek diszkrét szemlélők, ám meglehetősen bőbeszédű és mondhatni pletykás napló- és levélírók voltak. Így tudjuk meg írásaikból, hogy a császári ház tagjai olykor mennyire unták egymás társaságát, hogy a kis Franci, vagyis a későbbi Ferenc József milyen kedves, szorgalmas, de néha kissé illetlen gyerek volt.

Leave Your Comment